Tre matcher inom 20 timmar
Nyförvärvet Matteo Ferarri gjorde en stabil insats i Genoas försvar tillsammans med ett annat nyförvärv, Sokratis.

Genoa har nyligen spelat tre matcher inom loppet av 20 timmar. En mini-tunering där man vann en match och förlorade en. Sedan satte man in en extra match enbart för att Papastathopoulos och Ferrari skulle få 90 minuter i kroppen tillsammans inför Trofeo Spagnolo.

Genoa spelade en mini-tunering med två 45 minuters matcher i Alessandria mot Larissa (Grekiskt Superliga lag) och den andra halvleken mot hemmalaget Alessandria. Först skulle Genoa möta Larissa men domaren vägrade blåsa igång matchen då grekerna inte hade fått i ordning på administrationen innan matchen. Efter en halvtimmas försening fick Genoa istället möta Alessandria som man vann mot med 1 – 0  genom Biavas ledningsmål i den åttonde spelminuten.

Direkt efter matchen mötte man nu Larissa som hade löst sina papper och var nu redo för spel. Kanske en kombination av den höga värmen eller att Genoa spelade sin andra halvlek och Larissa sin första fick Genoa sin första förlust för året, 0-2.

Dagen efter var det match igen mot Derthona som var extra inlagd match för att få ”Sokratis” som han vill bli kallad och Ferrari 90 minuter speltid tillsammans inför Trofeo Spagnolo mot AZ Alkmaar. Duon var mycket stabila i matchen men hade vid ett tillfälle problem med gamle storspelaren Luis Oliveira nu 38 år gammal, men Scarpi räddade. Annars var det Genoa för hela slanten och man spelade fantastisk fotboll.

(Sokratis är fin i sin nya tröja)

Livorno ägda målvaktstalangen Antonio Di Matteo höll siffrorna ner med storspel mellan stolparna. Ruben Olivera var återigen i mycket gott slag och dominerade stort på planen och gjorde återigen mål. Efter matchen fick Genoa stående ovationer av de över 1000 tillresta supportrarna. Nu väntar AZ Alkmaar den 13 augusti i Trofeo Spagnolo.