Genoa – Milan 2 – 0: Imponerande spel av Genoa
Sculli i extas

Genoa – Milan 2 – 0: Imponerande spel av Genoa

Genoa tog en fin skalp i sin hemmapremiär och vann ganska enkelt mot ett blekt Milan. Trots ett mera namnkunnigt lag var det Genoa som ville och sprang mest.

Marssi var fylld av förväntningar. Nyfikna nervösa blickar på läktarna. Skulle man få sig en lektion i år igen av Milan? Nä, denna gång var det Genoa som gav Milan en lektion i fotbollens ädla konst. Genoa verkade vilja mest. Man sprang mest offrade sig, slet och kämpade medans Milan spelarna såg mest obekväma och vilsna ut. 

Gasperinis lagutagningar brukar alltid vara spännande att skåda, men denna gång levererade han inga överaskningar utan ställde upp med en rätt så förväntad elva (3-4-3):

                          Rubinho

              Biava, Ferrari, Criscito

    Mesto, Milanetto, Juric, Modesto

                 Sculli, Milito, Gasbarroni

Matchen började lite avvaktande, men nervositeten hos Genoa spelarna släppte efter en kvartsspel och då började man spela ut med ett finnt kortpassningsspel. Man spelade ett trevligt kominationsspel men utan några riktigt klara målchanser. Gasbarroni var på ett strålande spelhumör och hade enormt mycket boll under hela matchen. Bollen satt som klistrad på hans fötter och han lekte vilt med Milanspelarna som inte fick grepp om den kvicka teknikern. 1-0 målet var en delikatess. Juric slår en djupledsboll in i boxen mot en djupledslöpande Milito. Milito bröstar tillbaka bollen till Sculli som kommer i full fart och blir helt ensam framför Abbiati. Sculli är iskall och placerar bollen snyggt i Abbiatis högra hörn. Total lycka och Marassi exploderar i ett glädje rus. Sculli ser närmast chockad ut och vet inte vart han ska ta vägen 

I halvlek byts både Shevchenko och Ronaldino ut till förmån för Seedorf och Borriello. Båda var mycket bleka under den första halvleken, speciellt Shevchenko som var helt osynlig. Med Borriello på topp blev Milans anfallspel lite tyngre och Ferrari och co hade betydligt tuffare med den fysiskt starka Borrillo. Men den förväntade anstormningen kom aldrig utan det var Genoa som fortsatte att spela fyndigt och trevligt. Abbiati gjorde flera fina ingripanden men även han fick kapitulera igen till slut. Denna gång var det Diego Milito som var lysande i sin comeback som blev fälld av ”gubben” Maldini som verklig såg ut som en gubbe under matchen. Han stänkte själv in 2 – 0 målet i nättaket, kysste Genoa-emblemet på bröstet och sprang fram mot GradinataNord för att fira segern tillsammans med ett hav av tokiga tifosis.

Stora utropsteckan under matchen var Ferrari som vann allt i duellspelet och såg ut som en världsback i sitt spel. Är den gamla Ferrari tillbaka? Gasbarroni var fantastisk, vilken spelare. Diego Milito på topp gjorde också han en lysande premiär med en assist och ett mål. Detta ser mycket intressant ut inför fortsättningen. 

NOI SIAMO GENOA

GRADINATANORD2008-09-14 21:55:00
Author

Fler artiklar om Genoa