Palermo-Genoa 2-1: Sicilienspöke?
"Även du, Bovo?"

Palermo-Genoa 2-1: Sicilienspöke?

Genoas misslyckades för andra gången att besegra ett Sicilianskt lag på deras egna ö. Även denna gång blev det en uddamålsförlust, och till råga på allt blev en före detta Genoaförsvarare hjälte för de rosa från Palermo.

I premiärmatchen för säsongen reste Genoa till Catania, en match som slutade i en grå 1-0 förlust. Revanschen kom förra veckan då storlaget Milan besegrades hemma på Marassi med två mål mot noll. Formvisaren pekar plötsligt uppåt, och trots Palermos 3-1 seger i samma omgång mot Roma finns det optimism bland de rödblå från Genua, särskilt när minnet från förra säsongens drabbning på La Favorita fortfarande är färskt.

Men ibland räcker inte en ringande optimism i ett lag för att ta tre poäng.

I matchinledningen var hemmalaget det starkare av de båda lagen men lyckades inte tränga igenom Genoas försvarsmur med Matteo Ferrari som härförare. De bästa chanserna skapades dock av Bresciano och Cavani, men återigen var både försvaret och Rubinho med på noterna.

Strax innan halvtid kom dock den kalldusch som mer eller mindre hänge i luften för Genoa. Edison Cavani slank igenom efter en framspelning signerad Fabio Simplicio och lyckades få bollen förbi Rubinho och 1-0 var ett faktum.

Genoa var inte helt utan målmöjligheter. Bästa chansen stod hemvändaren Diego Milito för som strax innan målet hade en boll i ribban. På det stora hela var Palermo det bättre laget och skapade de flesta och farligaste chanserna.

Gasperini valde att plocka ut Raffaele Palladino direkt i halvtid och ersatte honom med Ruben Olivera. Men den önskade effekten som den nyinsatte uruguayanen skulle stå för uteblev. Istället för ett kvitteringsmål kom ett nytt Palermomål. Signerat Cesare Bovo.

Förra säsongen var han, med stor sannolikhet, Genoas absolut bästa försvarare. Men då hans kontrakt fortfarande tillhörde Palermo flyttade han tillbaka till Sicilien efter säsongens slut. Något som nu visar sig stå Genoa dyrt. Med ett kanonskott utanför målområdet sköt han 2-0 till sitt nygamla lag, till sina före detta lagkamraters stora förtret.

Genoa misslyckades med att komma tillbaka i matchen och förlorade mer eller mindre rättvist mot ett bättre spelande motstånd. En reducering kom dock i slutet då Diego Milito gav Genoa ett tröstmål, något som ger nytt hopp inför framtiden.

Förlusten innebär att Genoa tappar mark i tabellen, men ännu är säsongen ung och mycket kan fortfarande hända. Nya krafter måste tas mot Roma om man vill undvika en ny poängförlust. Att Milito börjat bra med två mål på två ligamatcher talar bra inför framtiden och kanske kommer Genoa inte sakna Marco Borriello som många av oss initialt trodde. Förhoppningsvis kommer innermittfältet få den upprustning som köpts in inom kort också.

Källa: Channel4

Carl Alexander Rosdahl2008-09-21 19:14:00
Author

Fler artiklar om Genoa