Genoa – Roma 3 – 1: Milito kung på ett kokande Marassi
Milito gjorde mål för tredje matchen i rad. Mål 3 och 4.

Genoa vann idag den svåra hemmamatchen mot Roma. Men matchen kommer sannolikt att kommas ihåg för assisterandedomarens miss på Panuccis bortdömda 2-2 mål.

Genoa har haft en tuff start på årets säsong med två förluster på Sicilien. Men hemma på Marassi är det ett helt annat lag med en fanatisk publik i ryggen. Det fick Milan erfara och ikväll var det Romas tur. Även domaren hade svårt att hålla ner flaggan när det började hetta till på allvar. Gasperini kom inte med några större överraskningar utan ställde upp med följande lag:(3-4-3)

Rubinho

Biava              Ferarri             Criscito

Rossi     Milanetto      Juric    Modesto

Sculli                 Milito           Gasbarroni

Genoa började matchen fantastiskt bra med ett fantastiskt tryck från publiken i ryggen. Man körde över Roma under de första minuterna och 1-0 målet kom redan efter 4 minuters spel av Sculli efter ett inlägg från vänsterkanten bakom en sovande Riise. Men allt efter som började Roma ta över mer och mer av spelet och bollinnehavet. De Rossi nickade in reduceringen efter att Rubinho lämnat retur rakt framför mål. De Rossi tryckte sig fram och satte 1-1 med pannan. Matchen tände till och två snabba Romavarningar i slutet av halvleken.

Andra halvlek startade med Hawaiifotboll. Spelet böljade men spelarna slarvade mycket med felpass efter felpass. Det var ändå Roma som ägde matchen. De Rossi fick sin första varning, vilket senare skulle bli avgörande. Gasperini gick för seger och bytte ut Gasbarroni och Sculli in med Palladino och Olivera och direkt fick Genoa mer fart i sitt offensiva spel. Båda var heta, speciellt Palladino som såg spelsugen ut. Direkt efter bytena kom 2-1 målet efter att Milanetto nickat tillbaka en andraboll in i straffområdet och Milito fick stå helt ensam framför Doni och skarva in 2-1 till Genoa. Marassi kokade! Sen kom den omdiskuterade situationen, där Roma lägger tillbaka en andraboll bakom Genoasbacklinje och Panucci kommer i en löpning bakifrån men blir felaktigt avblåst för offside. Pallade inte domarna med trycket från publiken? Frustrationen spred sig och i ren ilska kapade De Rossi ner Palladino och fick sitt andra gula och matchen var avgjord. Efter utvisningen skapade Genoa mängder av chanser. Olivera hade två skott utifrån som båda strök stolpen. Även Palladino och Milito hade bra lägen för att avgöra matchen. Avgörandet kom inte fören i den 87 spelminuten då Palladino snurrar i straffområdet och spelar in bollen diagonalat med Romas mål och där Milito dyker upp vid den bortre solpen och trycker in 3-1 till Genoa. Marasi in festa!

Starkt att ännu en gång komma tillbaka från en skitmatch på Sicilien. Roma hade flera tunga kort borta, men det hade man även förra året och då vann man med lite flyt. Denna gång var det Genoas tur att ha allt på sin sida. Tack Brighi för din insats med pipan, men jag förstår Roma fansens frustration över Panuccis bortdömda mål.

Härligt att höra visselorkanen när Montella byttes in. Vi glömmer aldrig!