Inför Fiorentina – Genoa: Ska trenden vända?
Ska Diego Milito fortsätta dansa?

Inför Fiorentina – Genoa: Ska trenden vända?

Genoa har i år två raka förluster på bortaplan och nu väntar den tredje matchen och på pappret den svåraste hittills. Är det nu vi ska vända trenden?

Genoa hade förra året stora problem med de stora lagen (Roma, Fiorentina, Juventus, Inter och Milan). Under hela förra säsongen vann man inte en enda match mot dessa lag. I år har man redan två segrar. Kan det bli en tredje på tre försök på lördagskvällen? Inte omöjligt då Viola är ett lag utan harmoni för tillfället. Laget blev nästan förnedrat i Rom av Lazio senast och det är nog det som kan vara problemet. Det var den värsta förlusten på tre år enligt tränare Prandelli och nu vill man ta revansch mot Genoa.

Genoa har denna trupp med sig till Florens:

Målvakter: 1 Lamanna, 83 Rubinho, 73 Scarpi.

Försvar: 25 Biava, 26 Bocchetti, 4 Criscito, 13 Ferrari, 15 Sokratis.

Mittfältare: 29 Brivio, 28 Juric, 20 Mesto, 77 Milanetto, 23 Modesto, 7 Rossi, 88 Thiago Motta, 68 Vanden Borre.

Anfallare: 17 Jankovic, 22 Milito, 11 Olivera, 10 Palladino, 14 Sculli.

Intressant att Thiago Motta redan är uttagen till truppen som åker till Florens men det lär inte bli någon speltid.

Startelvan är som vanligt mycket svår att spekulera i och alla medier som jag har besökt under kvällen har helt olika startelvor. Gazzettan t.ex. har både Bocchetti och Sokratis i startelvan medans Goal.com har Jankovic från start och Channel4 har Gasbarroni, som inte ens är med i truppen. Vi får troligtvis se någon/några förändringar än senast mot Roma.

Diego Milito är minst sagt kung i Genoa för tillfället. Nästan helgon förklarad som han har kommit in och dominerat och öst in mål. Han har gjort i alla matcher han spelat, tre raka matcher och då har dessa matcher varit mot bra motstånd (Milan, Palermo och Roma). Han är i en fantastisk form och det är "ståpälsvarning" ifall man får se han flyga på Stadio Franchi också.

Viola har match mot Steua Bukarest  i veckan och kan kanske vila några spelare inför den mycket viktiga matchen? Några som definitivt får vila är Vargas, Sergio Almiron, Papa Waigo och Manuel Pasqual som inte ens är med i truppen.

Genoa har en bra chans och jag tror vi klarar minst oavgjort.

NOI SIAMO GENOA!

GRADINATANORD2008-09-27 00:17:00
Author

Fler artiklar om Genoa