Genoa - Siena 1-0: Oväntad målskytt och debut för Motta
Inte målskytt denna vecka. Men likväl en av de bästa på plan.

Genoa - Siena 1-0: Oväntad målskytt och debut för Motta

Ett kaxigt lag med en stor portion självförtroende tog på söndagen ett nytt steg mot ligatoppen efter en fjärde raka hemmaseger. En högst oanad målskytt målade samtidigt som en efterlängtad debut blev till.

Milan, Roma och Napoli. Lägg därtill Siena till den listan. Vad har dessa lag gemensamt? – Alla fyra har förlorat mot Genoa på Marassi. Den sköna sviten fortsätter efter en uddamålsseger hemma mot Siena. Vinnarskallen denna gång var ingen mindre än Giuseppe Biava.

Genoa inledde sin säsong något knackigt med upp- och nedgångar, likt en bergochdalbana. Hemma på Marassi har det dock galant och laget är nu uppe i fyra segrar på fyra matcher. Hemmasviten är dock inte unik i Serie A, ännu. Även Palermo, Catania, Napoli, Inter och Atalanta har vunnit samtliga sina hemmamatcher än så länge.

Misstagen från förra säsongen skulle inte upprepa sig för Gasperinis mannar. Den förnedrande förlusten mot Siena senast (1-3) fanns förmodligen i spelarnas tankar inför söndagen, men den visade sig inte på planen. Ännu en gång skulle Genoa få visa upp sin bästa sida – offensiven.

Matchen
Tridenten Sculli-Milito-Palladino satte Curci i Sienamålet under press många gånger under matchens gång. Sculli var först ut med ett avslut på ett inlägg från Palladino som dock Curci tog hand om utan större svårigheter. Milito var inte sen med ett första försök han heller, men ännu en gång förblev resultattavlan nollställd.

I matchens femtonde minut fick Genoa fansen glädjas åt något olyckligt. I och med att Omar Milanetto tvingades utgå efter en lårskada fick äntligen ett nyförvärv göra entré på Marassi. Thiago Motta kom in med stora förväntningar på sig, förmodligen var han endast avsedd för att spela de sista tio minuterna av matchen, men det fanns knappast något negativt i att låta honom få 75 minuter istället för tio.

Målet skulle komma, hursomhelst, och det dröjde inte länge. På en hörna där Biava tog ett par steg bakåt och satte pannan till bollen stod Curci chanslös. Bollen letade sig in i den bortre hörnan och Genoa ledde rättvist med 1-0.

Den första halvleken fortsatte på liknande manér, där både Milito och Palladino skulle få kanonchanser. Milito var först ut med att ta sig förbi sin försvarare och försökte med en höger utsida skruva bollen förbi en utrusande Curci, men olyckligtvis hamande bollen på fel sida av stolpen. Palladino samarbetade strax efter det med Milito och hamnade fri till höger i straffområdet där han drog till med ett väl avvägt skott som Curci tvingades lämna retur på.

Det var inte förrän i den andra halvleken som Siena kom nära en kvittering då Daniele Galloppa galopperade fram och förbi Genoaförsvaret och avlossade en kanon som tog sig förbi Rubinho men turligt nog för Genoa tog i stolpen istället för i nätmaskorna. Returen hamnade hos Galloppa igen som spelade in bollen mot Maccarone som dock borde avslutat bättre.

Andra halvleken i helhet var fortfarande i Genoas händer men de absolut bästa målchanserna uteblev. Det var bara Milito som lyckades komma till ett giftigt avslut på slutet då han blev frispelad från mittfältsposition och sköt ett skott som Curci var tvungen att tippa över sin ribba.

Eftersnack
Genoa gick segrande ur drabbningen, med mersmak. Det hade kunnat sluta med mer än en uddamålsseger, men å andra sidan hade Galloppa kunnat kvittera och likaså Maccarone. Genoa får vara nöjda med tre poäng hursomhelst. Därmed är laget ännu en seger rikare och hakar på i tabellen.

1. Inter 16p
8. Atalanta 13p
9. Genoa 12p
10. Palermo 12p
--------------------
18. Sampdoria 4p

Några som däremot inte har lyckan på sin sida, med all rätt förstås, är cyklisterna från Genua. Sampdoria gick på pumpen ännu en gång och har ännu inte vunnit någon match i Serie A 2008/2009. Nu ligger laget t.o.m. på nedflyttningsplats, kanske är det där dem hör hemma?

Nästa vecka väntar Inter borta. En tuff uppgift såklart, men Genoa tycks vara i fin form. Annat kan man väl inte säga om Inter heller, men vadsomhelst kan hända när Genoa är inblandade.

Carl Alexander Rosdahl2008-10-20 08:48:00
Author

Fler artiklar om Genoa