-

Inför Cagliari – Chievo: Press inför sexpoängaren
Gammal hjälte tillbaka, i fel tröja.

Inför Cagliari – Chievo: Press inför sexpoängaren

Vinden har vänt för Cagliari på senare tid. Nu kommer möjligheten att för första gången den här säsongen ta sig över strecket. Men samtidigt är morgondagens match kanske den första där press och segerkrav är läskigt förenliga.

Den första poängen imponerade och kom i ett läge då ingen hade något hopp om Cagliari överhuvudtaget. Sedan kom en seger borta mot Torino som visserligen var allt annat än solklar, men ändå imponerande. Även där slogs man ur underläge.

Nu kommer det mindre tacksamma priset för dessa framgångar: pressen. Cagliari ska bara vinna morgondagens match. Det är inget snack om saken. Det finns inga ursäkter om det misslyckas. Och det beror inte på att Chievo är ett enkelt motstånd. Men för att formen är bra, och trots att det blir en utmaning, är det bara att titta på tabellen för att inse att några enklare matcher inte finns i sikte. Sådan är årets Serie A. Inte helt olik förra säsongen. Bara ännu starkare?

Sett till detaljerna finns det en sak som inte känns så bra på förhand:

Daniele Conti är avstängd.

Där försvinner en general, en kreatör, ett hjärta på mittfältet. Oersättlig.

Men Cagliari har trots allt vunnit utan Conti förr.

Det som känns bättre är att Federico Marchetti har kommit igång på riktigt. Vi har vant oss vid chansningar på målvaktsposten varje sommar, som sedan har täckts upp i januari. Men fortsätter Marchetti som han gjorde mot Milan och Torino, kommer han att spela en huvudroll där bak hela säsongen. Han har hållit nollan i över 200 minuter nu.

Framåt har vi inte haft lika mycket att vara glada åt, men Acquafresca gjorde ett klassmål senast. Vi hoppas på samma ketchupeffekt som i våras.

Cheivos start har varit så bra som man kan begära, men ser man till resultaten antyds det att formen är på väg ner. Och bortsett från kryss borta mot Sampdoria har man inte gjort mål på bortaplan överhuvudtaget, så långt. Förhoppningsvis är detta mer än bara en slump.

Det finns i alla fall en sak som gör gästernas besök väldigt speciellt. Det gäller två gamla trotjänare som redan har hunnit skriva in sig i Cagliaris historia, nämligen Antonio Langella och Mauro Esposito som både flyttade (tillfälligt?) till Verona precis innan transferfönstret stängdes. Deras relation från förr markeras ännu tydligare med att de bär på nr 97 repsektive 79. Inte helt säkert huruvida Esposito kommer att spela matchen eller inte, men Langella kommer att göra det och visst är det lite oroande. 31-åringen har egentligen höjt sina aktier jämfört med de sista åren i Cagliari.

Hossein Nayebagha 2008-10-25 18:45:00
Author

Fler artiklar om Cagliari