Inför Genoa - Cagliari: Fortsatt svit på Marassi?
Fortsätter sviten på Marassi?

Inför Genoa - Cagliari: Fortsatt svit på Marassi?

Den senaste tiden har varit tämligen givande för Liguriens stolthet då man tagit sju av nio möjliga poäng, varav den senaste poängen ju kom borta mot Inter. Är det en ny vinnande svit som håller på att ta form hos Genoa, eller ska ett formstarkt Cagliari komma emellan?

Söndagens bragd på Giuseppe Meazza har satt Genoa i det rampljus laget förtjänar och sakta men säkert håller världen på att få upp ögonen för det underhållande laget. Det är utmärkande och imponerande att ett lag i Italien lyckas få med sig framgångar med ett så pass offensivt spelsystem som 3-4-3. Däremot kan framgångarna innebära oönskade följder också, kanske mest en favoritroll som Genoa kanske ännu inte är beredda att axla, än så länge har man trivts i underdog-sitsen.

I en Serie A tabell som nog aldrig varit så jämn tidigare finner vi Genoa på en åttonde plats, fyra poäng efter ledartrion. Ännu saknar laget bortasegrar, men hemma på Marassi är man hundraprocentiga i sina resultat. Det känns inte särskilt troligt att ett lag som Cagliari, som inledde sin säsong med förlora sina fem första matcher. Just nu återfinns laget på en sextonde plats med sju poäng.

Tro det eller ej, men Cagliari har ryckt upp sig på sistone och har alltså två raka segrar inför mötet med Genoa, och dessförinnan en oavgjord mot Milan. Cagliari slog först Torino borta och sedan Chievo hemma, och har lyckats undgå att släppa in något mål på tre raka matcher. Det är inte sannolikt att Gasperinis mannar kommer underskatta Cagliari, men se upp bör man. Cagliari är inne i en bra cirkel och kommer inte ge sig så lätt på Marassi.

Laguppställningen är fortfarande svår att spekulera i mer än att vi kan vara helt säkra på att Rubinho, som håller på att komma upp i fjolårsformen, startar i mål. I försvaret är Ferrari given tillsammans med talangen Papasthatopoulos och Criscito. På mitten finns det flera frågetecken, särskilt kring Motta, spelar han eller inte? Förhoppningsvis tar han plats med Rossi, Vanden Borre och superkanonen från senast, Mesto. I anfallet är Palladino borta och väntas ersättas med Bosko Jankovic, som gör Milito och Sculli sällskap längst fram.

Förra säsongen vann Genoa med 2-0 efter mål av Borriello och Di Vaio, två spelare man idag inte har längre tillgång till. I år heter den store målskytten som bekant inte Borriello, utan Milito. Genoa har definitivt störst anledningar till att gå in som favoriter till segern, särskilt då man är i god form och har sitt mycket fina facit på hemmaplan att visa upp. Cagliari får se upp, Genoa jagar ligatoppen och kommer inte ge sig mot någon.

Carl Alexander Rosdahl2008-10-28 14:15:00
Author

Fler artiklar om Genoa