Inför Lazio – Genoa: Tuff match väntar
Mesto är tillbaka

Inför Lazio – Genoa: Tuff match väntar

Två bra lag möts i Rom. Lazio kommer precis från en derbyförlust och för Genoa väntas det snart ett derby mot Sampdoria. Kan Genoa fokusera på Lazio och ta hem alla poängen eller är det Lazio som är revanschsugna efter förlusten mot Roma?

Genoa har gjort det mycket bra hittills. Man har vunnit allt på hemmaplan och man har visserligen inte vunnit borta än. Men samtliga matcher har varit svåra, mycket svåra. Genoa kommer med goda minnen från förra året då Marco Borriello knoppade in vinstmålet. Hoppas hans ersättare Diego Milito som är ännu bättre och giftigare kan göra detsamma. Milito har skapat mängder med chanser undersäsongen och bränt friskt, men ändå leder han skytteligan med sina 10 mål samtidigt som han serverar sina lagkompisar på guldfat. Vad skulle hända ifall Milito gick sönder? Genoa ställer upp med följande elva (som jag tror, och det är givetvis omöjligt som vanligt att veta hur Gasperini tänker) 3-4-3:

                     Rubinho

    Sokratis, Ferrari, Criscito

    Rossi, Juric, Motta, Mesto

           Sculli, Milito, Palladino


Som ni ser är Mesto tillbaka från skada. Men fortfarande är Milanetto, Paro och Modesto borta från spel. Med tanke på att man hade fyra mittfältare på skadelistan när man mötte Juventus är lagets prestation mera förstålig. Det var starkt att spela som man gjorde tills tron på seger försvann, då försvann även spelet och inställningen.

Mot Lazio gäller det att se upp med teknikern Zarate men han är inte ensam. Det kommer bli en mycket svår match för Genoa och jag är nöjd med ännu fler tappade borta poäng. Ett oavgjort resultat skulle sitta fint med andra ord.

Genoared verkar vara det enda redaktionen som tippade Lazio i toppen innan säsongen på en sjätteplats. Vad var det vi såg som alla andra redaktioner verkar ha missat? Men ännu är säsongen ung och mycket kan hända.

NOI SIAMO GENOA!

GRADINATANORD2008-11-22 10:30:00
Author

Fler artiklar om Genoa