Derby della Lanterna: 10 frågor till Fotbollskanalens Italienexpert Ola Wiklander
Enrico Preziosi är tät och enligt Wiklander kan han föra Genoa till att bi ett stabilt topplag.

Derby della Lanterna: 10 frågor till Fotbollskanalens Italienexpert Ola Wiklander

Fotbollskanalens nya expert för säsongen Ola Wiklander ville gärna ställa upp att svara på frågor om Genoa och om "Derby della Lanterna". Här kan du läsa hans intressanta svar.

1, Genoa gjorde enligt många en imponerande mercato med bland annat spelare som Milito, Palladino, Ferrari, Gasbarroni och Motta. Men hur imponerande var mercaton enligt dig? 

Jag är väldigt imponerad. Mycket, mycket starkt jobbat av sportchefen. Väldigt kul att se Ferrari i hetluften igen och att ni fick tillbaka Milito är imponerande. Med all respekt för Genoa, men en spelare som honom förväntar man sig faktiskt att se i en större klubb. Så det är bara att bocka och buga. Som sagt, mycket starkt jobbat. 

2, Många anser att Genoas beryktade president Enrico Preziosi är en liten "mini Moggi", men vad har han betytt för Genoas utveckling? 

Jag minns när Stefan Andreasson hade honom som chef i division trelaget Como och spelarna, när det gick bra, fick hämta ut hur mycket leksaker de ville. Då var Preziosi en ganska okänd aktör men idag är han betydligt mer välkänd och hans leksaksföretag är Europas näst största, efter Lego, så han har ju rätt skapliga ekonomiska muskler. Dessutom har han nog mognat en hel del sedan tiden i Como och skandalen med den uppgjorda matchen i Genoa. Jag kan ha fel men det känns som att han tänker mer långsiktigt och mindre impulsivt nu än vad han gjorde tidigare. 

3, Hur långt kan Preziosis satsning/pengar räcka? 

Genoa är ett starkt varumärke och ni är en av Italiens populäraste klubbar så sköter Preziosi det smart så kommer ni nog kunna ha ett lag som är med på rätt halva de kommande åren. UEFA-cupen känns som ett realistiskt mål både i år och de kommande säsongerna.

4, Genoas tränare Mister Gasperini är väldigt populär bland spelarna och stämningen i truppen är mycket god. Han rankas som en framtida stortränare i Italien. Hur länge är han kvar i Genoa och vad har han betytt för klubben? 

Han har betytt väldigt mycket och det är säkert många storlag som har ögonen på honom. Hur länge han stannar är därför jättesvårt att sia om men det skulle förvåna mig väldigt mycket om han inte är kvar minst en säsong till.

5, Mister Gasperini använder sig helst av en trebackslinje. Gräver han sin egen grav eller är han ett geni? 

Resultaten har visat att han har full koll. Han vet vad han gör.

6, Är Genoa i topp tio i Serie A för att stanna, eller är det en fillfällig flipp? 

Se svar tre.

7, Genoa har öppnat säsongen positivt. På vilken position tror du laget hamnar när man summerar tabellen nästa vår? 

Jag tror ni hamnar sjua.

8, En del rankar Genuaderbyt som det mest passionsfyllda derbyt i världen. Hur stort är "Derby della Lanterna" jämfört med andra derbyn i Italien? 

Jag tycker väldigt mycket om "Derby della Lanterna" men jag tror inga andra än Genoa och Doriafansen rankar det som världens mest passionfyllda derby. I Italien kommer derbyt på tredje plats vilket knappast beror på att det är mindre drag där än på San Siro eller Olimpico men Rom och Milano är så mycket större städer och genomslaget både i Italien och utomlands blir därför så mycket större.

9, Hur tror du matchen slutar? 

1-1


10, Ifall du måste välja...Cassano eller Milito? 

Jag är ju väldigt svag för Cassano och tycker det är en riktigt bra spelare och även på många sätt och vis en clown. Milito gör mål och är mycket pålitlig. Då Cassano är på plan kan däremot vad som helst hända, både positivt och negativt. Så som åskådare och fotbollsälskare väljer jag honom. Hade jag varit tränare kanske jag hade gjort en annan bedömning.

Vi på Genoasredaktion tackar Ola för hans svar och för hans trevliga och positiva bemötande. Missa inte att besöka Olas Italienblogg på Fotbolskanalens hemsida. Du hittar bloggen
HÄR.

GRADINATANORD2008-12-06 15:00:00
Author

Fler artiklar om Genoa