Skadedrabbat Genoa avslutar året på topp

Skadedrabbat Genoa avslutar året på topp

Chievo besegrades under söndagseftermiddagen av ett skadedrabbat Genoa som hoppades kunna plocka hem sin blott andra bortaseger för säsongen. Utan Diego Milito.

Med halva truppen frånvarande spelade det inte så stor roll vilket motstånd som väntade för Gasperini och Genoa som möjligen skulle få nöja sig med ett oavgjort resultat. Skytteligaledaren Diego Milito kom inte till start han heller och Genoas anfallsalternativ var därmed ganska tunna inför mötet med Chievo. Föga förvånande fick då Ruben Olivera, petad och uträknad, chansen. En chans han också förvaltade i tre poäng till Genoa.

Genoa kom till spel med en oerhört skadedrabbad trupp, med sextonåringar på bänken och ett tämligen uselt bortafacit under säsongens första hälft. Motståndarna Chievo hade å sin sida inget säsongsfacit att vara stolta över, och låg på en blygsam jumboplats inför matchen. Ändå var det såklart ovisst för Genoa, trots att laget lyckats ta sin första bortaseger för säsongen samtidigt som man besegrade ärkerivalen Sampdoria i derbyt för två veckor sedan, då flera nyckelspelare saknades inför mötet.

Genoa mönstrade följande elva:
Rubinho; Criscito, Biava, Bocchetti; Rossi, Juric, Motta, Vanden Borre; Jankovic, Olivera, Modesto

Matchen på Bentegodi går inte till historien som en välspelad eller underhållande match. Spelet var överlag ganska dåligt och det märktes att vinteruppehållet skulle bli välkomnat från båda sidor. Båda lagen lyckades skapa chanser, eller snarare halvchanser, vilket inte resulterade i några mål. Åtminstone inte för Chievo.

En av Genoas bästa chanser i första halvlek gick till Ruben Olivera, som kommit fri på vänsterkanten medan ett förvirrat Chievoförsvar försökte avväpna Jankovic som fick ut bollen till Olivera som helt rätt försökte placera bollen i målvaktens bortre hörn men misslyckades dock.

I andra halvlek hade Sergio Pellissier i Chievo en gyllene chans att ge hemmalaget ledningen när han nickade ett inlägg i stolpen. Något senare skulle även Langella få chansen att skjuta i stolpen för Chievo. Två riktiga målchanser som Genoa för en gångs skull hade turen på sin sida med.

Livet är inte rättvist. Det bevisade Ruben Olivera. I åttioåttonde minuten får han tag på bollen i straffområdet och skottfintar sig förbi försvararna och skjuter in ledningsmålet bakom en förbannad Sorrentini i Chievomålet.

Sammantaget var det ingen vidare match, som sagt. Men Genoa får avsluta sitt fina år på bästa sätt – med en vinst. Resultatet var inte det bästa, men får ses som okej med tanke på alla skador och avstängningar man brottades med.

Chievo - Genoa 0-1
88' Ruben Olivera 0-1

Sjätteplats i ligan efter sjutton spelade omgångar är en fantastisk placering och Genoaspelarna har verkligen gjort sig förtjänta av ett par veckors vila, innan man kan återuppta jakten på en plats i Europa till nästa säsong.

Buon Natale a tutti!

Carl Alexander Rosdahl2008-12-22 13:20:54
Author

Fler artiklar om Genoa