Genoa – Torino 3-0: Milito på läktaren när Genoa övertygade
Biava gjorde det viktiga ledningsmålet

Genoa – Torino 3-0: Milito på läktaren när Genoa övertygade

Genoa visade alla tvivlare att man kan vinna utan Milito när Torino besegrades med hemma på Marassi. Gasperini var väldigt nöjd efter matchen och antydde att klubbens målsättning med säsongen kan komma att höjas…

Inför matchen var skadan på Milito det stora orosmolnet, men han var inte den enda som saknades i truppen. Gasperini var även tvungen att klara sig utan Paro, Palladino, Potenza och Gasbarroni. Frånvaron av två anfallare till trots ställde Gasperini upp med en 3-4-3 uppställning där Olivera tog klivet in i anfallet tillsammans Jankovic och Sculli.

Torino med nye tränaren (och före detta Sampdoriatränaren) Walter Novellino kom till Marassi med ett uruselt bortafacit, som inte vittnar om mer än ynka två insamlade poäng på nio försök. Att laget inte vunnit i Genua sedan 1982 gjorde inte deras uppgift lättare direkt.

Bortalaget fick matchens första målchans när Dzemaili skruvar bollen mot bortre stolpen precis utanför straffområdet men Rubinho får en hand på bollen. Genoa väntade inte och gav en mycket stark replik på Torinos offensiv. På en hörna i den artonde minuten når Biava högst och nickar ner bollen i målvaktens högra hörn. Genoa hade blixtrat till och tagit ledningen i matchen.

Genoa får ytterligare en bra målchans i första halvlek och är nära att göra 2-0 när Criscito avslutar på volley i straffområdet men han får inte till någon kraft i skottet.

Andra halvlek hinner knappt början när Sculli driver fram på högerkanten och skickar ett skruvat inlägg till en helt fri Jankovic i bortre delen av straffområdet. Serben möter bollen perfekt och Sereni i Torinomålet har inte en chans. 2-0 till Genoa.

Samarbetet mellan Jankovic och Sculli fungerade väldigt bra under resten av andra halvleken. De visade prov mycket fint spel många gånger medan Olivera var desto blekare och byttes ut i den 59:e matchminuten.

Efter 2-0 målet föll Genoa tillbaka något och Torino började skapa målchanser. De är nära att reducera ett par gånger, men Rubinho är säker och försvarar tvåmålsledningen.

När segern verkar kassaskåpssäker passar Genoa på att sätta dit det tredje målet i matchen. Även denna gång nickas bollen in när Motta når högst på en hörna i 85:e minuten. Något firande bjuds det dock inte på från Motta som knockades i höjdduellen och blev liggande på marken. Efter att tag reser han sig upp rejält omtumlad och med vad jag tyckte såg ut som två fläskläppar. Sådan offervilja är beundransvärd!

Genoa vinner matchen på tryggt och säkert sätt. Man bjuder inte på många chanser bakåt och skapar mycket framåt. Det var en så väl genomförd match att vår tränare antydde en ändring av klubbens målsättning. Genoa ligger på en femteplats, endast en poäng bakom Napoli och Milan och är alltså i allra högsta grad delaktiga i striden om kvalplatserna till Champions League. 

”Vi har ett mycket starkt lag som kan göra ännu bättre ifrån sig…om vi fortsätter så här kommer vi vara de första att säga att vi har ändrar vår målsättning, men det är lite för tidigt för det nu. Nu kommer vi bara att njuta av denna underbara och oväntade plats i tabellen“ 

Ja, njuta ska vi 
för det är en ljus vår vi går till mötes

Källa: Channel4.com

Emil Carlström2009-01-11 18:20:00
Author

Fler artiklar om Genoa