Genoas fem bästa spelare i halvtid
Il Principe självklar etta!

Genoas fem bästa spelare i halvtid

Här kommer en snabb ranking av Genoas hittills fem bästa spelare under säsongen. Genoa har gått som i trans och har spelat ihop 10 poäng mer än under samma tid förra säsongen. Man är nu på en Champions League plats, och vem hade trott det innan säsongen?

1, Diego ”Il Principe” Milito
Ja, ettan är självklar trots Militos skadeproblem på slutet. Han har ensam varit ett enormt orosmoment mot alla försvar Genoa mött i år. Han har det som Genoa tidigare saknat. Han kan skapa chanser på egen hand ur situationer som ser ofarliga ut. Han har enorm näsa för mål och man ska ha i tanke på att han har bränt lika många öppna lägen som han har gjort mål på. Men det viktigaste är att han hela tiden skapar chanser och det gör Milito på löpande band. Han har även ödmjuk inställning och när någon lagkamrat är i en bättre position så tvekar han inte, då passar han. Med Milito på plan så har Genoa en mera trygghet, man vet att det kan räcka att ge Milito bollen för att det ska bli vinst. Diego Milito blev även utsedd av övriga redaktioner på SF till sommarens bästa värvning och höstens spelare. Milito väntas göra comeback på söndag hemma mot Catania.

2, Giuseppe ”Beppe” Sculli
Den gamla supertalangen har äntligen vaknat 27 år gammal och nu är t.o.m. landslagsspel aktuellt. Han kom från Juventus till Genoa och Juvefansen hånade mig ofta om att Sculli aldrig kommer att bli något och det var bara skönt och bli av med honom. Nu låter det säkert annorlunda då Sculli har dominerat på sina kanter i Genoas tridente. Han är lika bra på vänstern som på högern och kommer ofta runt på kanten och serverar fina inlägg. Men det som han har utvecklat mest i år är hans målfarlighet då han redan har nätat sju gånger. Han har ända sedan han kom fått ett enormt förtroende och även jag har varit skeptisk ibland men nu förstår jag det som Gasperini antagligen alltid har sett. Sculli är given i Genoas startelva!

3, Thiago Motta
Äntligen har Genoasmittfält hittat sin ledare. En som är tuff, placerings säker och vågar stå upp mot de stora. Han är en jävulsk retsticka och munnen går i ett. Motta har inga problem med att ge tjuvnyp och skava på gränsen till det tillåtna. En spelare som man älskar att ha i sitt egna lag men hatar att möta. Han är även en gigant på huvudet både defensivt och offensivt. Han är trots sin storlek även bra och trygg med bollen och även detta måste anses som en supervärvning då han kom på free transfer då han inte gick igenom den medicinska undersökningen i Premier League laget Portsmouth tidigare under sommaren. Men Genoas doktorer hittade inga fel på Mottas berömda knä.

4, Rubinho
Jag har alltid gillar Rubinho för han är en målvakt som gör sådana där otroliga superräddningar för att sedan släppa in lätta strumprullare. Jag gillar sånt, antagligen fågel eller fisk. Hur som helst så har han efter varje säsong i Serie A minskat på ”tavlorna” och i år har han bara varit kreatör till en borta mot Lazio. Han är numera mycket stabil och har försvarets fulla förtroende. Många anser att han är Brasiliens nummer ett och framtiden är sannerligen Rubinhos. Han kom från ingenstans, men nu har han ett respekterat namn. Rubinho…kom ihåg det! 


(Rubinho en okänd(?) stjärna)

5, Matteo Ferrari
Ferrari har fått oförtjänt mycket kritik under sin sejour i Roma och Ferrari ville inte vara kvar. Han valde mellan Inter, Juventus och Genoa och vi måste vara lyckliga för att han valde rätt. Även Ferrari kom på free transfer. Han har styrt upp Genoas försvar med sin pondus och spänst och följsamhet. Han är brytnings säker och missarna som han då och då gjorde i Roma syns inte till. Vad lite det behövs. Lite förtroende av coachen, regelbunden speltid och självförtroende. Sen vipps har man en världsback. Magi!

Bubblare: Giuseppe Biava, Ivan Juric, Sokratis Papastathopoulos och Domenico Criscito.

GRADINATANORD2009-01-19 20:04:00
Author

Fler artiklar om Genoa