Inför Milan – Genoa: Är matchen redan avgjord?
Rubinho lär få mycket att göra på San Siro på onsdagskvällen.

Inför Milan – Genoa: Är matchen redan avgjord?

Genoa står inför en av säsongens svåraste matcher då man åker till Milano och möter Milan utan sina trogna fans på läktarna. De får som vanligt stanna hemma när det är dags för Milan borta och det verkar nästan som om Genoas viktigaste spelare också får stanna hemma.

Genoa har varit en sensation hittills i år med en otrolig fjärdeplacering efter mer än halva säsongen spelad. Nu tar man sig an Milan som man slog i hemmamötet på Marassi och som ligger på placeringen före Genoa i tabellen. Ett Milan som känns gå mot storformen ifall man inte redan är i den. I Genoa känns vindarna lite svalare, men trots lite svajande spel mot Catania senast så skapade man flera klara målchanser framåt och med lite flyt kunde man ha vunnit trots en man mindre på planen stora delar av andra halvlek. Ferrari som blev utvisad kommer saknas mot Milan och ersättaren blir troligen Sokratis. Flera tidningar och medier i Italien spekulerar också i att Genoa kommer vila sin bästa spelare (Milito) till matchen mot Palermo. Varför undrar jag? Tror man på allvar att Genoa är chanslösa mot Milans stjärnspäckade lag? Nä, jag vill se Milito från start och efter Catania matchen sa Gasperini som svarade på frågan varför inte Milito startade på bänken efter sitt skadefrånvaro: ”Han är för bra för att placeras på bänken. Är han frisk så ska han vara med från start”. Detta uttalande inger hopp i alla fall hos mig men tydligen inte hos de Italienska medierna.

Alla tidningar ger ut en preliminär 3-4-3 startelva. Men jag tror på en defensiv 4-4-2 uppställning.

Genoas troliga startelva:

                      Rubinho

Sokratis, Biava, Criscito, Bocchetti

     Rossi, Motta, Milanetto, Juric

                Sculli, Jankovic


Milan med alla sina stora elefanter på plan kan rubbas, men jag tror ändå på en förlust. Milan är helt enkelt i för bra form för tillfället speciellt Kaka. Men kan vi gneta oss igenom 60 mållösa minuter kan allt hända speciellt ifall vi har en Milito att slänga in i andra halvlek. Men helst ser jag honom givetvis från start. 

NOI SIAMO GENOA!

GRADINATANORD2009-01-27 22:45:00
Author

Fler artiklar om Genoa