Eftersnack Genoa - Palermo: ”Genoa var överlägsna”
Criscito som gjorde en lysande match firar tre poäng med Palladino och succén Bocchetti.

Eftersnack Genoa - Palermo: ”Genoa var överlägsna”

Många hyllar Genoa efter den fina föreställningen hemma på ett kokande Marassi mot Palermo. Jag kan inte minnas jag sett Genoa spela så här bra fotboll. Det enda som saknades var effektiviteten i avsluten. Här följer lite reflektioner och kommentarer efter matchen.

Genoa med sitt enormt formtoppade lag spelade stundtals ut starka Palermo med sitt fina bolltrillande spel. Palermo som senast pressade Roma i Rom, men i Genua fanns det inget att hämta. Här var man flera nummer för små. Jag är faktiskt mycket förvånad över Genoas kapacitet. Vem hade trott att Milanetto och Juric skulle äga mittfältet mot Palermos mycket mera namnkunniga dito (Nocerino, Liverani, Bresciano, Simplicio). Igår fick vi se ett fantastiskt Genoa trots att man bara lyckades få in en boll bakom storspelande Amelia, som hade god hjälp av ribba och stolpar för att kunna freda sitt mål.

Hyllningarna fortsätter och Genoas eftertraktade tränare var mycket nöjd med sitt Genoa: 

”Criscitos mål var mycket rättvist därför detta var vår bästa match för säsongen, mot ett sådant bra lag som Palermo. Vi gjorde ett sent mål och vår andra halvlek var briljant”.

Det är bara att hålla med då Genoa kom i anfallsvåg efter anfallsvåg mot stackars Amelia i Palermokassen. Det var bara Kjaer som kunde stå upp mot Genoas finurliga bolltrillande anfallsfotboll. Han gjorde det mycket bra mot Milito, men Genoa faller inte med han som jag tidigare har trott. Genoa har en imponerande bredd i sitt spel och kommer gång på gång runt på kanterna. Genoas och Gasperinis trevliga fotboll gör honom attraktiv på marknaden och det har ryktats om en comeback till Juventus men om det säger Gasperini:

”Min nutid är Genoa, och det är alltid viktigt att fokusera på nutiden.”

Jag har mycket svårt att se att Gasperini stannar i Genoa. Troligtvis stannar han någon säsong till men sen är han mogen för större uppgifter och många ser honom som framtidens tränare i Italien. Då han redan har jobbat i Juventus i många år så ligger en flytt ”hemåt” närmast till hands.

Även Palermos coach Davide Ballardini kunde konstatera att Palermo blev utspelade:

”Genoa var överlägsna. Även i första halvlek då vi hade Liverani på planen spelade vi inte som vi kan. Vi blev straffade av deras styrka och beslutsamhet. Genoa spelade bättre på mittfältet och de byten jag gjorde hjälpte inte”.

Genoa försvarar sin fjärdeplats ännu en omgång och denna omgång drygade man även ut sitt försprång då Roma bara fick oavgjort mot Reggina, där Genoaägda Di Gennaro, så länge han fick spela, var bäst i Reggina. Roma och Genoa möts i en oerhört viktig match nästa omgång. Kan Genoa överträffa sig själva ännu en match så kan vi ha sex poängs försprång. Även den vanligtvis försiktiga Genoapresidenten Enrico Preziosi talar om Champions League:

”Jag skulle ta ett oavgjort resultat mot Roma direkt. Vi får se vem som förtjänar CL-platsen mest. Ifall Roma går till CL kommer vi att applådera dem, och ifall vi missar är det inte hela världen. Det kommer bli tufft, men vi kommer kriga ända till slutet”.

GENOA MOT EUROPA!

GRADINATANORD2009-02-02 19:19:00
Author

Fler artiklar om Genoa