Inför Roma – Genoa: Ferrari återvänder till Rom
Matteo Ferrari förvänat sig inga hyllningar i Rom

Inför Roma – Genoa: Ferrari återvänder till Rom

Matteo Ferrari trivdes inte i Roma och flyttade på free transfer till Genoa där han gjort succé. Nu ska han tillbaka till Rom för att försöka dirigera sitt försvar och lag mot nya poäng.

Genoa har gått från mittenlag till topplag på slutet. Man är i fantastisk form och gjorde sin bästa match för säsongen i förra omgången mot Palermo. Man spelar ett mycket trevligt och tålmodigt anfallsspel på marken. Man vill gärna komma runt på kanterna genom Sculli, Criscito på vänstern och Jankovic och Vanden Borre, Mesto eller Rossi, vem som nu kommer att spela där. Det har länge varit osäkert ifall Thiago Motta och Diego Milito hinner bli friska till matchen men båda förväntas till start. Motta som något slags släpande forward.

Trolig startelva (4-3-1-2):

                   Rubinho

Biava, Ferrari, Bocchetti, Criscito

      Mesto, Milanetto, Juric

                     Motta

Sculli/Jankovic, Milito


Genoas försvar har varit oerhört bra under säsongen trots att man mestadels spelar med en trebackslinje. Det är bara Inter som har släppt in färre mål än Genoa. Förklaringen är enkel. Ferrari dirigerar på sin mittbacksposition och Biava har aldrig varit bättre. Sen att ungtupparna Bocchetti och Criscito spelar som mogna män gör inte saken sämre. Gasperini har verkligen lyckats med sitt moderna försvarsspel och Rubinho är även en klippa där bak.

Jag själv är mycket förvånad att relativt medelmåttiga spelare som Biava, Milanetto och Juric t.ex kan blomma ut så mycket så sent i deras karriärer. Det måste bero på Gasperinis fantastiska psykologiska tränarstil. Han är lite lik Sven Göran Ericsson på den punkten.

Roma då? Jo, det känns nästan hopplöst innan match precis som det alltid gör i min skalle inför borta möte med någon av de stora. Men Genoa har gång på gång bevisat att jag inte behöver vara orolig. Roma kommer med all sannolikhet föra matchen och Genoa kontra med hyperfarliga Milito på topp. Men förvänta Er ingen Genoa seger då Roma näst intill aldrig förlorar på Olympico. Men en eller noll poäng känns realistiskt. Men kom ihåg…Diego Alberto "Il Principe" Milito behöver bara en chans!

NOI SIAMO GENOA!

GRADINATANORD2009-02-07 20:08:00
Author

Fler artiklar om Genoa