Genoa notiser: “Var fjärde Milito mål blir bortdömt”
Det är inte sant, inte ännu en ett mål!

Genoa notiser: “Var fjärde Milito mål blir bortdömt”

Ni som läst matchrapporten mot Seina vet att Milito ännu en gång fått ett mål bortdömt. Nu är det chefens son Preziosi Jr som uttalar sig i ämnet tillsammans med lite andra nyheter.

Fabrizio Preziosi alltså Enricos Preziosis son har successivt arbetat sig fram till en framträdande roll i klubben som på Italienska lyder ”Direttore Generale” och han är mycket nära laget och spelarna. Han är t.ex. med på alla träningar och sitter på bänken vid matcherna.

Fabrizios raseri går kortfattat ut på att de fyra storlagen tar upp all tv tid och Balotellis numera berömda straffspark vevades om och om igen i televisionen. Vid midnatt kom en kort sammanfattning av övriga lags matcher och knappt ett ljud om Militos bortdömda mål. Men bilderna visade tydligt att målet borde ha godkänts.

”Det kvittar att Genoa gör bra ifrån sig och är en utav de bästa lagen i ligan i år. Det handlar alltid om samma lag och samma spelare än då”.

Genoa och övriga lag utanför de fyra stora (Inter, Milan, Juventus och Roma) måste vara tålmodiga och vänta på deras korta sammandrag vid en vidrig tidpunkt på dygnet.

Preziosi Jr har precis som jag själv sett en viss trend med bortdömda Milito mål. Han säger:

”Det har blivit en vana för Milito att få sina mål bortdömda. Det är något som vi tyvärr börjar bli vana vid. Var fjärde Milito mål blir felaktigt bortdömt”.

***

Dagen efter Sienas match ställdes siktet direkt in på lördagskvällens drabbning mot Inter på Marassi. Genoa har en stor chans att vinna då Inter lär ha allt fokus på Champions League returen mot Man United. Man har nästan (Vanden Borre och Paro) fullt manskap och en fanatisk hemmapublik i ryggen. Redan på måndagen såldes över 4000 lösbiljetter till matchen vilket är mycket ovanligt. Tillsammans med de redan 23 000 säsongskort innehavarna så har över 27 000 biljetter redan sålts till matchen. Det lär bli över 30 000 på lördag. Magiskt på en sådan tät arena som Marassi är.

***

Den förre Barcelona spelaren Thiago Motta har imponerat stort och är mittfältskung i nästan varje match Genoa spelar oavsett motstånd. Det har gått så bra att man nu vill se honom i Marcello Lippi's Italienska landslag fast han är född i Brasilien. Motta har nämligen även ett Italienskt pass.

”Det vore en ära att så spela i Azzurri. Italienarna har en mycket bra landslag som vunnit VM fyra gånger. Laget har fantastiska spelare. De Rossi är för mig den bästa mittfältaren och att få spela tillsammans med honom vore en ära” 

Motta värvades på free transfer i sommras och måste anses som en av de bästa värvningarna under sommarens mercato.

***

Enligt Il Corriere dello Sport har Genoa lagt ett bud på Toulouse försvarare Jeremy Mathieu. Mathieu själv säger:

”Det är ett imponerande bud jag fått från Genoa. Jag är verkligen intresserad och detta vore ett steg i rätt riktning för mig”.

Mathieus kontrakt går ut och Genoa kan alltså värva Mathieu som bosman.


Källor: SkySport24, Il Corriere dello Sport och La Repubblica.

GRADINATANORD2009-03-03 20:00:00
Author

Fler artiklar om Genoa