Genoa – Udinese 2-0: Drömläge för Rossoblu efter ännu en seger
Palladino i storform på Marassi!

Genoa – Udinese 2-0: Drömläge för Rossoblu efter ännu en seger

Genoa vann på ett soligt Marassi mot ett reservbetonat Udinese. Men matchen kunde ha slutat hur som helst då Udinese hade oflyt med domsluten.

Genoa tog en efterlängtad seger hemma på Marassi mot Udinese. Det var ett tag sedan man vann på Marassi. Genoa hade Jankovic avstängd men fick tillbaka Biava och Ferrari i försvaret tillsammans med den nya landslagsmannen Salvatore Bocchetti (bild). Udinese vilade flera tongivande spelare (Quagliarella, Di Natale och Inler) precis som vissa medier spekulerat i innan matchen. 



(Salvatore Bocchetti i landslagets färger)

Genoa ställde upp med följande elva (3-4-3): 

                            Rubinho

      Biava            Ferrari          Bocchetti


Rossi       Milanetto       Juric         Criscito 


              Sculli      Milito    Palladino


Första halvlek:
Genoa fick ett kalasläge direkt då Palladino som var på ett strålande spelhumör smekte fram en djupledsboll till Sculli som sköt bollen över ribban från nära håll. Sen blev Udineses målvakt Handanovic skadad och in kom den oprövade(?)Koprivec. Det första Koprivec fick göra var att liga raklång i luften och rädda Bocchettis projektil i Koprivecs vänstra kryss. Udinese skapade två halvchanser i första halvlek en nickskarv överribban på en hörna och ett tungtskott utifrån.

Andra halvlek:
Andra halvlek började med lite småchanser åt båda håll innan den omdiskuterade straffspark situationen kom där Floro Flores blir upphakad av Juric i straffområdet efter att ha gjort en snygg piruett som lurat både Ferrari och Bocchetti. Helt klart en möjlig straff enligt mig och Udineses spelare blev som förståligt mycket upprörda över att domaren friat. Istället snurrar Palladino på Genoas vänsterkant in och ut med Zapata som hade stora problem med Palladino under hela matchen. På inlägget möter Sculli perfekt med huvudet och nickar i en båge in 1-0 till Genoa. Marassi exploderar och ljudtrycket är nu grymt! Udineses spelare börjar tjura och blir ännu tjurigare när man fick några tveksamma domslut emot sig. Sanchez blev senare utvisad efter att ha applåderat domaren när han blev avblåst för filmning. Genoa fortsätter att anfalla och Olivera är nära att pricka in 2-0 från långt håll. Till slut kommer 2-0 efter att Palladino ännu en gång haft lekstuga med stackars Zapata och serverat Milito som enkelt kunde trycka in bollen i mål från nära håll. Mycket viktigt mål för framtiden då Milito länge har gått mållös. Hoppas allt släpper nu för vår prins.

Bäst på plan: Palladino som spelade fram till båda målen och hade lekstuga på Genoas vänsterkant.

Framtiden:
Genoa har ett drömläge för att nå Champions League med nio omgångar kvar. Roma som förlorade igår och Fiorentina är de hetaste utmanarna. Men då Genoa helt klart har det lättaste programmet kvar och har två poäng till godo mot Fiorentina och fem till Roma så har man ett mycket bra utgångsläge.

De inblandade lagens svåraste kvarstående matcher:

Genoas:
Juventus (H), Sampdoria (H), Atalanta (B), Lazio (H).

Fiorentinas:
Milan (H), Roma (H), Udinese (B), Cagliari (H)
Atalanta (B), Catania (B), Sampdoria (H).

Romas:
Milan (B), Cagliari (B), Fiorentina (B), Lazio (B).

Genoa har de flesta av sina svåra matcher på Marassi där man är erkänt starka. Roma har fem lätta hemmamatcher blandat med fyra riktigt tuffa bortamatcher och ett uselt försvar. Viola har en blandad soppa med både svåra hemma och bortamatcher. Nio omgångar kvar och således hela 27 poäng att spela om och mycket  kan fortfarande hända. Men Genoa har ett fantastiskt läge för att göra det som man aldrig någonsin har gjort innan. Spela i Champions League. Når man dit lär Milito och Motta stanna kvar och Preziosi lär öppna upp plånboken igen. Glöm inte att Genoa värvade spelare över 50 milj euro under sommarens Mercato. Det finns resurser i klubben med en av världens största leksakstillverkare som president.

GENOA MOT EUROPA!

GRADINATANORD2009-03-22 20:40:00
Author

Fler artiklar om Genoa