Detta är redan en historisk säsong

Detta är redan en historisk säsong

Genoa går som tåget mot en CL plats och det ena historiska ögonblicket avlöser det andra.

Genoa har i år tre oavgjorda matcher på San Siro mot storheterna från Milano under en och samma säsong! Man har stora meriterande hemma segrar mot Milan, Roma och Sampdoria. Sedan den historiska segern borta mot Cagliari där vi inte hade vunnit på 35 år. Men det skulle inte sluta där utan ännu en svit bröt under söndagens match mot Reggina. För andra gången någonsin och för första gången på 37 år så vann man i Reggina. Och speciellt imponerande när man mötte jumbon på bortaplan och ALLA förväntade sig en lätt seger för att fortsätta vara loket mot ett CL-kval. Man startade även utan sina två bästa och viktigaste spelare i Milito och Motta. Fantastiskt!

Lilla Genoa som för tre säsonger sedan låg i Serie C men nu är uppe och slåss med de stora om platser bland de bästa i Europa. Man har gått ur skuggan i den mediala världen och nu hittar man Genoa relaterande artiklar överallt.

Även i landslagen kryllar det med Genoaspelare. Två Genoa ägda spelare i U-21 och en inlånad. Tre Genoa ägda spelare i ”baby” U-21 landslagstruppen. 22 åriga supertalangen Salvatore Bocchetti i Gli Azzurri. Criscito, Ferrari och Motta som måste vara mycket nära en plats i samma landslag. Milito i det Argentinska landslaget. Vanden Borre i Belgien, Juric i Kroatien, Jankovic i Serbien och sist men inte minst talangen Sokratis i Grekland.

Sedan stormar Primavera-laget fram i sin serie där flertalet spelare redan har ingått i truppen till en Serie A match bl.a 16 åriga supertalangen El Shaarawy som även debuterat i Serie A i år.

Det är fantastiskt att vara Grifoni detta år och framtiden lär inte bli sämre!

NOI SIAMO GENOA!

GRADINATANORD2009-04-06 22:00:00
Author

Fler artiklar om Genoa