Derby della Lanterna: Det hundrade derbyt väntar
Gradinata Nord under vårderbyt som Diego "Il Principe" Milito avgjorde.

Derby della Lanterna: Det hundrade derbyt väntar

Två lag med tveksam formkurva möts i det hundrade derbyt på ett nästintill fullsatt Marassi. Matchen känns på förhand oviss men båda lagen har potentiella matchvinnare.

Genoa kommer från två raka förluster och det råder spänning i laget. Matchen mot Bologna var den sämsta matchen på tre år enligt Gasperini men han menar samtidigt:

”Förlusten var väldigt hård då vi gjorde två enkla försvarsmisstag som ledde till två mål. Med en bättre förberedelse kan Grifoni flyga igen”.

Gasperini har infört stängda träningar inför derbyt och det känns som om man är väldigt osäkra på vart man står. Dock har ett par fans fått sätt sätta upp en jätte banderoll på träningen där det stod fritt översatt: ”Två förluster ändrar inte på säsongen, lyft med era gamla vingar, Grifone!” Sampdoria har kört med öppna träningar och över 1000 fans har följt dessa. Samp ger ett mindre spänt intryck inför derbyt vilket de kanske kan ha nytta av under matchen.

Marassi kommer att vara fullproppat med Grifonis och Genoas spelare kommer få ett massivt stöd från läktarna och förhoppningsvis öppnas matchen som vanligt med ett färgsprakande TIFO från Gradinata Nords sida. Matchen för sig är oerhört viktig då det är ett derby, ett derby som rankas som ett av värdens absolut hetaste. Men nästan ännu viktigare är Genoas strid om platsen till ett Champions League kval. Hur som helst råder det fotbollsfeber i Genua och det var längesedan ett derby var så här hett som just detta år.

Gasperini kommer till matchen med en näst intill komplett manskap. Det är endast andremålvakten Scarpi som är lagets stämningshöjare och Olivera som blev skadad under lördagens träning som missar derbyt. På pappret känns Genoa som det klart starkaste laget om man ligger hela 16 poäng före den lilla kusinen i tabellen. Grymt imponerande siffror och ett bevis även vid en förlust vilket som är det bästa laget.

Genoa ställer upp med följande lag 3-4-3:

                         Rubinho 

          Biava      Ferrari        Bocchetti

Rossi         Motta      Juric         Criscito 

            Mesto    Milito     Palladino 


Hos cyklisterna från förorten är alltid Pazzini och Cassano ett orosmoment på topp, men de möter ett av seriens bästa försvar men det kan räcka med en chans för någon av dessa herrar. Cassano brukar blomma upp när det vankas stormatcher och han är en spelare som brukar komma smygande ner från sin forwardsposition för att fördela insticken till Pazzini. Dessa instick är ögongodis och något som Genoas trebackslinje måste se upp med. 

Mer nostalgi läsning om Derby della Lanterna finns på Genoas startsida.



När: Söndag
Tid: 20.30
Vart: Marassi
Tv: Canal+ Sport2

Källor:
Goal.com
Channel4
Genoacfc.it

GRADINATANORD2009-05-02 22:18:00
Author

Fler artiklar om Genoa