Inför Atalanta - Genoa: Att vara eller icke vara
Klarar Milito och Genoa att återerövra fjärdeplatsen?

Inför Atalanta - Genoa: Att vara eller icke vara

Genoa stod för en imponerande insats när man med stor stil besegrade ärkerivalerna Sampdoria i Derby della Lanterna senast och är därmed fortfarande med i striden om fjärdeplatsen. Veckans hinder är Atalanta på Azzurri d’Italia, en match som kan avgöra Genoas öde.

Genoa CFC
Säsongen har generellt sett varit mer eller mindre fenomenal med placeringar högt upp i tabellen och segrar mot flera storlag. Emellanåt har de rödblå från Genua dock dalat och tappat poäng, för att inte tala om det svaga bortafacit man hade att visa upp under höstsäsongen. I den trettioförsta omgången låg laget på fjärde plats i Serie A, före jagande Fiorentina och Roma. I nämnda omgång gjorde man kanske sin bästa insats i en enskild match när man besegrade Juventus med 3-2 på ett kokande Marassi.

Matcherna därpå gick dock inte som varken Gasperini eller laget hoppats på. Två raka förluster radades upp mot Lazio och Bologna. Plötsligt var fjärdeplatsen inte längre i rödblå händer och en formsvacka kunde inte kommit olägligare inför ett derby mot Sampdoria. Någon formsvacka syntes dock inte till i matchen som Genoa gick segrande ur med hela 3-1.

Ska Genoa kunna nå fjärdeplatsen och återta biljetten till Champions Leaguekvalet måste man besegra Atalanta. Vilket är lättare sagt än gjort. På pappret känns matchen mot ett hemmastarkt Atalanta desto svårare än hemmamatch mot Lazio eller bortamatch mot Bologna, matcher som Genoa som sagt förlorade.

Preliminär Startelva:
(3-4-3) Rubinho – Sokratis, Bocchetti, Criscito – Rossi, Milanetto, Juric, Mesto – Sculli, Milito, Palladino

Atalanta BC
Atalanta har etablerat sig som ett mittenlag i Serie A. Man ska dock inte låta sig luras av titeln ’mittenlag’. Även om Atalanta förlorat hela sexton matcher, det vill säga nästan hälften av alla sina matcher i år, så har man lyckats med flera fina resultat, däribland segern mot Inter. Med spelare som Sergio Floccari, Ferreira Pinto och Cristiano Doni har laget trots de många förlusterna lyckats plocka åt sig nästan lika många trepoängare och har en helt okej placering i tabellen.

Senaste omgången föll man tungt mot Udinese borta (0-3) och ger ytterligare sken till lagets ojämnhet. Omgången dessförinnan vann man nämligen på bortaplan mot Lazio. Med andra ord kan det vara svårt att förutspå Atalanta, särskilt när laget dessutom inte har något uppenbart kvar att spela för i ligan. Hursomhelst är man starka hemma på Stadio Azzurri och kommer garanterat försöka göra livet surt för gästande Genoa på söndag.

Preliminär Startelva:
(4-4-2) Consigli – Garics, Talamonti, Manfredini, Peluso – Defendi, Guarenti, Cigarini, Padoin – Valdes, Floccari

Genoas vara eller icke vara
Det stora kvarvarande hindret för Genoa i kampen om fjärdeplatsen är Atalanta borta. Resterande matcher ska man i ärlighetens namn kunna vinna utan större problem. Frågan är om man kommer kunna sadla om igen efter urladdningen på Marassi senast mot Sampdoria. Klarar man det ska man minst kunna få med sig en poäng ifrån Bergamo, särskilt med Milito i så pass fin form.

Matchen under söndagen kan i vilket fall som helst bli den avgörande matchen för Genoa i striden om fjärdeplatsen. Klarar Gasperinis mannar pressen?

Carl Alexander Rosdahl2009-05-09 14:26:40
Author

Fler artiklar om Genoa