Inför Genoa – Lecce: Marassi är redo för fest och staden Genua är redan färgad rossoblù
Efter 17 år är vi tillbaka och det ska firas!

Inför Genoa – Lecce: Marassi är redo för fest och staden Genua är redan färgad rossoblù

Genoa har säkrat femteplatsen och avancemang till Europa League till nästa säsong. Denna match kommer att vara en enda stor hyllning till hjältarna på planen. En fest som kommer att fortsätta på gator och torg efter matchen.

Matchen i sig är totalt ointressant då Lecce redan är i Serie B och Genoa i Europa. Men det finns några intressanta saker att skriva om.

Diego Milito har fortfarande en god möjlighet att vinna skytteligan och han lär bli serverad på guldfat under hela matchen så att han får möjligheten att gå om Di Vaio (utlånad från Genoa) och Zlatan Ibrahimovic. Milito har gjort 22 mål och Di Vaio och Zlatan 23 mål. Men man ska komma ihåg att Milito har spelat klart färre matcher än de övriga två herrarna. Som jag ser det har Milito en god chans på ett hattrick imorgon!

Det kommer även att bli en avskedshyllning till Genoas två bästa spelare under säsongen. Nämligen Diego Milito och Thiago Motta som båda två kommer att lämna Genoa för Inter nästa säsong. Dessa två lär hyllas extra mycket speciellt Milito som är som en gud i Genoa efter hans återkomst och fyra mål i Derby della Lanterna.

Sen kommer man även att hylla själva laget för sin fantastiska insats i år på ett kokande Marassi. Efter 17 år i skugga är vi nu tillbaka där vi hör hemma nämligen i Europa. Bilden överst pryder byggnader utmed Genuas största gator. En annan liknande jättebild föreställer Genoas president Enrico Preziosi själv på samma gata. Balkonger är färgade rossoblu. Flaggor, bilar trappor ja hela staden är rossoblu denna helg. Hyllningarna kommer att fortsätta på torg och gator efter matchen.

YES WE GO!!!

GRADINATANORD2009-05-30 13:10:00
Author

Fler artiklar om Genoa