Se alla Diego Militos 24 Serie A mål
En tårgöd Diego Milito efter hans sista match för Genoa för den här gången. Han har lovat att komma tillbaka!

Se alla Diego Militos 24 Serie A mål

Il Principe kom till Genoa som prins men lämnar som en kung. Här kan du se alla hans 24 fullträffar för säsongen i Serie A

Milito gjorde på sina 31 matcher 24 mål. Fyra matcher färre än Zlatan Ibrahimovic i Inter. Ibras har dock gjort mycket snyggare mål och det är väl egentligen bara Militos mål i det första derbyt mot kusinerna som är riktigt riktigt vackert. Alla andra är ”gubben i lådan” mål och straffar. Men även det är en egenskap som få anfallare har. Jag tror därmed att Ibra och Milito kommer komplettera varandra perfekt.

Ifall man jämför Milito med Borriello som vi hade nöjjet att ha i klubben året innan så gjorde Borriello väldigt många vackra mål han också, och ingenting mer. Milito är både en målgörare och nästan lika ofta assisterade han sina lagkamrater, en egenskap som Borriello saknade. Härligt att vi två säsonger i rad har haft spelare som krigat om skytteligasegern. 

Milito är en typisk målskytt och har ofta kliniska avslut även ifall han bränt en hel del också men han är även en framspelare av rang. Milito är också en spelare som kan skapa målchanser ur ingenting. Sen ska man inte glömma hans fantastiska personlighet.

Det är bara att gratulera Inter till en spelare som garanterat gör över 20 mål ifall han förblir frisk.

Du kan se målen HÄR. 

HÄR kan du se när Genua färgas rossoblu inför Militos sista match på Marassi.

GRAZIE IL PRINCIPE!

GRADINATANORD2009-06-05 17:00:00
Author

Fler artiklar om Genoa