Genoas fem bästa och de tre största besvikelserna
Genoaspelare hyllas framför GradinataNord!

Genoas fem bästa och de tre största besvikelserna

Här kommer en kort ranking vilka spelare som har varit bäst och sämst i Genoa under denna succé säsong.

Det har inte varit lätt att ta ut de de här listorna då det har varit många spelare som varit bra i år. Miltio och Motta är självskrivna men sen känns det som om jag kunde ha lottat övriga placeringar. Här är iallfall min bedömning:


DE FEM BÄSTA 



1# Diego Milito
Milito är så klart ohotad etta då han under hösten bar sitt lag på sina axlar och hade då en otrolig formtopp. Under våren har han inte varit lika bra i spelat men ändå har målen trillat in. Han gjorde 24 mål till slut trots att han missade flera matcher p.g.a skada. Han är en sådan spelare som ur ingenstans helt plötsligt vaskar fram ett farligt läge. Han är ingen Inzaghi utan spelar lika mycket för laget som för sig själv. Detta ser man tydligt då han lika gärna serverar sina medspelare till mål som om han skulle ha gjort mål själv. Diego är också en fantastisk människa och vi kommer lika mycket sakna honom som person så som spelare. 






2# Thiago Motta
Motta som likt Milito en lika klar tvåa som Milito är etta. Motta missade början av säsongen då han fortfarande rehabiliterade. Det var alltså en stor chansning att värva en skadad spelare. Men Preziosi visste tydligen vad han gjorde för när väl Motta var mogen för spel så var han en fältherre på planen och dominerade och vann allt på mittfältet. Det var precis en sådan spelare som Genoa hittills saknat under sitt hittills korta Serie A äventyr. Man fick med Motta en tyngd och en andra våg i sin offensiv då han kom galopperande in i straffområdet som en dopad hingst. Ibland är Motta så adrenalinpumpad undermatcherna att han spelar lite väl fult både med ben, armbågar och med munnen. Men hans inställning har smittat av sig på övriga spelare som numera står upp bra mot storlagens stjärnspelare. 





3# Ivan Juric
Vem hade trott att Juric skulle få en så fin utveckling så sent i sin karriär. Juric har gått från klarhet till klarhet säsong efter säsong i Genoa och i år har han varit given på Genoas innermittfält tillsammans med Motta. Han är passnings säker och rörlig och trots sin relativt späda kropp går han in stenhårt i alla närkamper. Han slår även mycket bra hörnor som flera gånger i år har resulterat i mål. Juric har imponerat och överraskat på mig stort i år. 





4# Rubinho
Jag har alltid gillat Rubinho både för hans fantastiska linjespel och reflexer som sitt speciella utseende. Han hade passat bättre in som shejk i mellanöstern än som fotbollsmålvakt i Serie A. Men hans utseende har ingen betydelse då han i år tagit ännu ett stort steg i sin utveckling. Han gör fortfarande de där sjuka räddningarna som han alltid gjort men tavlorna som han också alltid gjort är nästan obefintliga nu för tiden. Visst han är ute och flaxar ibland men det reder han upp när han räddar bollar som ingen annan skulle ha tagit. Rubinho är en stor orsak till Genoas täta defensiv i år trots sin trebackslinje. 




5# Domenico Criscito
Mimmo har i år tagit ett stort steg i sin utveckling och hittat sin position ute på Genoas vänsterkant som stundtals har varit magisk med Bocchetti, Criscito och Palladino (ibland). Denna talangfulla kant har Criscito styrt både offensivt och defensivt med fina fötter och långa löpningar från sin mittfältsposition. Det har även resulterat i flertalet mål framåt som ett stabilt försvarsspel bakåt. Criscito har inte styrkan men den behövs inte på kanten och där har han snarast en fördel med sin kvicka späda kropp, som flyger han fram, som en vessla längs den vita kritade linjen.

Andra aktuella spelare till Topp 5: Ferrari, Biava och Sculli. 


DE TRE SÄMSTA 



1# Francesco Modesto
Modesto som kostade relativt mycket fick chansen under större delen av höstsäsongen. Han var varken bu eller bä, men han blev aldrig så dominant som man hade hoppats. Hans plats togs senare över av Criscito, som hoppade upp ett steg från sitt försvars position. Till Modestos försvar ska sägas att han har varit skadad till och från och har därmed inte kunnat komma upp i normal nivå. Men det låter som rubriken antyder att han varit urusel. Men så jättedålig har han inte varit utan det har bara varit svårt att hitta spelare som inte har gått bra i Genoa i år. 




2# Anthony Vanden Borre
VDB fick en hel del speltid under hösten då han var på väg in mot en mycket intressant formtopp. Han hann dock inte riktigt ända dit innan han blev skadad. Men på vägen överraskade han mig faktiskt med en oväntad teknik och rapphet i steget som jag aldrig sett tidigare, på i mina ögon den evigt tröga VDB. Men det räcker ändå inte i den hårda konkurrensen för att inte hamna på denna lista. Nästan hela vårsäsongen har VDB varit skadad och han ligger i farozonen för en eventuell försäljning. 




3# Giandomenico Mesto
Mesto har stundtals varit bra och vem glömmer inte hans ryck mot Juventus? Men han köptes in för dyra pengar och kraven är därför höga. Han faller allt för ofta bort i matcherna och inte får användning av sitt otroliga ryck och snabbhet med boll. Han har dock flera intressanta kvalitéer inom sig och har stor utvecklings potential trots sin ålder. Men på denna lista hamnar han ändå därför att Il Capitano Marco Rossi visat ännu mera driv och vilja än vad Mesto har orkat med.

Andra aktuella spelare till denna lista: Palladino och Milanetto

Jag har inte tagit med spelare som lämnat truppen under säsongen som Gasbarroni och Potenza osv eller spelare som varit skadade under stora delar av säsongen (Paro). 

Här kan du se hur rankingen såg ut efter höst säsongen.

GRADINATANORD2009-06-09 13:09:00
Author

Fler artiklar om Genoa