EL: Genoa - Odense: Stora anfallsproblem i Genoa
Nya Genoa gör debut i Europa.

EL: Genoa - Odense: Stora anfallsproblem i Genoa

Genoa gör efter debut i Europa efter 18 år och lär få det betydligt tuffare än vad många tror. Odense står för motståndet som får möta ett sargat Genoa på Marassi.

Genoa står inför en tuff uppgift hemma på Marassi i Europa League där man tar emot Odense, som hittils är obesegrade i den danska ligan och har även gjort mest mål av alla lag. Genoa har stundtals sett bra ut på försäsongen men har fått stora problem med skador på slutet. Helt borta är: Floccari, Jankovic, Palladino och Crespo är ett STORT frågetecken och ska testas imorgon. Men dagens test var inte positivt. Så vem ska spela som central anfallare? Det är även mycket intressant och se vem som får spela brevid Juric på innermittfältet. Det står mellan Zapater, Kharja eller Milanetto. Jag både hoppas och tror på Zapater. I övrigt blir det nog inga överaskningar, men man ska aldrig lita på Gasperinis förväntade lagutagningar. 

Genoas troliga startelva enligt mig (3-4-3):

                                      Amelia

                      Biava - Moretti - Bocchetti

                   Rossi - Juric - Zapater - Criscito

                       Mesto - Figueroa - Sculli
 

Genoa kommer nästan med ett helt nytt lag i år, men i den tänkta startelvan ser vi nog max fyra spelare trots alla nyförvärv. Mycket beroende på skador och att vissa spelare inte riktigt är inspelade än. Med Beppe Sculli vet man vad man får till exempel.

Gasperini säger att man inte kommer chansa med Crespo ifall han inte är 100 % frisk för att laget har många andra viktiga matcher som väntar och vill inte riskera något värre. Han vill att laget ska anfalla som vanligt och vara inställd på att matchen varar i 180 minuter.

Själva arenan kommer vara halvfull då Genoa stad inte har hunnit göra färdigt de reparationer som var nödvändiga innan UEFA besiktigade arenan. Så räkna med lite över 20 000 åskadare trots att trycket och intresset liknar ett derby.

FORZA ZENA!

GRADINATANORD2009-08-19 22:20:00
Author

Fler artiklar om Genoa