EL: Genoa - Odense 3 - 1: Bra spel i en halvlek räckte för Genoa
Figueroa var i centrum ikväll

Genoa tog ikväll emot Odense BK i Europa League och efter ett färglatt tifo var det till en början två jämna lag som möttes. Men i andra halvlek lade Genoa i en växel till.

Det var 18 års sedan Genoa spelade i Europa och det var nervösa spelare som gick in på ett kokande Marassi under färgsprakande läktararangemang. Genoa hade före matchen stora problem med skador och saknades gjorde: Floccari, Jankovic, Palladino och Crespo. Fyra rätt tunga namn för ett lag i Genoas storlek. Figueroa fick ersätta Floccari och Crespo som mittforward i tridenten och fick sällskap av landmannen Palacio och Sculli.

Genoa kom till start med (3-4-3):

Amelia

Biava - Moretti - Bocchetti

Mesto - Juric - Milanetto - Criscito

Palacio - Figueroa - Sculli

Genoa började bra och fick in 1 - 0 redan efter 9 minuter genom Moretti. Men på reprisbilderna kunde man se att bollen touchade på Chris Sörensens ben och in. Men hur som helst en drömöppning för Genoa. Odense replikerade snabbt och Johan Absalonsen hade ett tungt skott i ribban. Halvleken var sedan en jämn tillställning men man märkte ändå att Genoa hade en växel till att lägga i. Sculli var nära att göra 2-0 precis innan halvtidsvilan.

Andra halvlek startade som första med Genoa dominans och på Jurics fripark nickade Figueroa mycket snyggt  in 2-0 till Genoa. Direkt efter var Mesto nära att utöka till 3-0. Nu hängde danskarna inte alls med och 3-0 kom snabbt därefter. Sculli dunkade bollen upp i ribban efter en frispark och Biava tog hand om returen som den nyinköpta Roy Carrol gjorde en fin räddning på men inte tillräckligt bra då Figueroa kunde stöta in 3-0 på returen. Genoa var nu väldigt överlägsna och tydligen övermodiga. För Gislason dribblade förbi stillastående Mesto och Biava och sköt in reduceringen direkt bakom Amelia. Efter målet tog Genoa återigen tillbaka kommandot och Figueroa och Sculli var nära att göra yttligare mål. Halvlekens plump vara att Bocchetti fick lämna matchen med fotledskada. Gasperini sa efter matchen att det inte såg bra ut för landslagsmannen. Ett tungt avbräck för Genoa nu när säsongen drar igång.

Överlag en helt okej säsongsdebut av Genoa mot ett stabilt Odense som inte ska underskattas i returen. Under den första halvleken höll de spelet uppe bra men hade svårt att skapa några chanser. Genoa såg inte bra ut i den första halvleken men tog över helt i andra och imponerade stundtals. Speciellt Sculli (som var överallt) Figueroa (två mål och rörlig) och Biava får beröm. Figueroa fick stående ovationer när han lämnade planen i slutet av Marassi publiken. Palacio var aktiv i början av matchen men försvann eftersom. Genoa har ett bra utgångsläge inför returen den 27 aug.