2016-11-09 01:00

NY Rangers - Vancouver

Genoa – Juventus: Hatmatch mellan fansen men inte mellan klubbarna
Grymt tryck väntas på Marassi när "tjuvarna" kommer på besök!

Genoa – Juventus: Hatmatch mellan fansen men inte mellan klubbarna

Genoa tar emot Juventus på ett kokande Marassi som Buffon med flera fruktar. En match mellan två lag som har ett bra samarbete men samtidigt har fans som ogillar varandra.

Genoa har laddat inför denna match länge, ja så känns det som i alla fall. Genoa vilade Zapater och Moretti som båda har varit strålande i år senast mot Chievo vilket resulterade i säsongens sämsta spel. Låg redan tankarna på nästa match mot ”Ladri” (tjuvarna) som de kallas på Marassi. Vi lär få höra över 30 000 sjunga i takt Ladri, Ladri, Ladri! Det lär bli ett tryck som Juve inte är vana vid och som flera spelare fruktar. Exempelvis sa Genoasupportern och tillika målvakten Gigi Buffon så här till Juventus officiella hemsida tidigare i veckan: 

”Genoa är ett förträffligt lag som vi fruktar, speciellt när de spelar hemma när de blir pådrivna av sina fantastiska supporters.”

Det är skillnad att spela fotboll på ett kompakt Marassi än springa ut på en massa löparbanor i Rom. Flera spelare och ledare har hyllat Genoas fantastiska och bitvis fanatiska publik för deras enorma tryck hemma på Marassi. Lippi är en som ständigt hyllar atmosfären på Marassi. Trycket når toppen under Derby della Lanterna men Juventus hemma är en likvärdig upplevelse.

Senaste gjorde Palladino comeback efter flera månades frånvaro p.g.a. en virussjukdom, men det är inte så troligt att vi får se honom mot Juventus. Möjligtvis ett inhopp men man vet inte med Gasperini. Genoa saknar även Juric och Jankovic som är skadade och Criscito som är avstängd.

Genoastrupp mot Juventus:

PORTIERI: Amelia 32, Scarpi 73.

DIFENSORI: Biava 25, Bocchetti 26, Esposito 16, Fatic 13, Sokratis 15, Tomovic 40.

CENTROCAMPISTI: Kharja 5, Mesto 20, Milanetto 77, Modesto 23, Rossi 7, Fatic, Zapater 21.

ATTACCANTI: Crespo 9, Floccari 33, Palacio 8, 10 Palladino, Figueroa, Sculli 14.

Juventus har gjort en imponerande mercato och har ett lag för Scudetton. Men det är absolut inget omöjligt lag att slå och förra året åkte Juve på en rejäl käftsmäll på Marassi och visst vore det trevligt med en repris. Laget är hittills obesegrat och har imponerat resultatmässigt. 

Genoas och Juventus fans har ingen bra relation och det är så nära hatmatch man kan komma. Men själva klubbarna har ett samarbete som har gjort iallfall Genoa mycket gott. Man har en mängd gamla ex Juve spelare (Sculli, Palladino, Criscito, Milanetto, Gasperini och Moretti) och klubbarna har gjort många affärer på senare tid vilket har lett till denna vänskap. Men jag tror inte Preziosi välkomnar Juves delegation med ”Ladri” som Genoas fans kommer att sjunga konstant under matchen.

På Marassi finns inga poäng att stjäla…tjuvar!

NOI SIAMO GENOA! 

Edit 20:45: Denna införrapport är skriven med en STOR portion ironi. Det verkar finnas en del läsare som inte ser den portionen. Väl mötta på Marassi!

GRADINATANORD2009-09-23 17:29:00
Author

Fler artiklar om Genoa