Genoa – Juventus 2 – 2: Effektivt Genoa stoppade Juves segersvit
Mesto nickar stenhårt in kvitteringen till 1-1.

Som väntat blev det en underhållande match när Genoa tog emot Juventus på Marassi. Ett boll vårdande Genoa mot ett chansskapande Juventus bidrog till en trevlig kvällsunderhållning.

Genoa kom från en usel match mot Chievo och ville ta revansch mot Juventus. Genoa och Juventus har en speciell relation då fansen ogillar varandra medans spelare och klubbledning gör det motsatta. Juventus kom till Marassi med fyra raka segrar i bagaget och ville ta över serieledningen från deras bittra rivaler Inter.

Genoa ställde upp med följande lag: Amelia; Biava, Moretti, Bocchetti; Rossi, Milanetto, Zapater, Modesto; Sculli, Floccari, Mesto

Där var den stora överraskningen Modesto som ersatte avstängda Criscito, som har saknats något oerhört.

Juventus började bra och tog snabbt kommandot om matchen och redan efter sex minuter var det dags för Amelia att kapitulera på Iaquintas skott. 0-1 till Juventus och en tung start på matchen för hemmaspelarna. Genoa spelade bra fotboll på mittplan men hade oerhört svårt i den sista tredjedelen och kom aldrig till några farligheter. Istället var det Juventus som skapade en del halvchanser samt flera kanonlägen på fasta situationer där Genoa hade stora problem matchen igenom. Men helt plötsligt kom Genoa runt på vänsterkanten och Mesto mötte inlägget perfekt och nickade in 1-1 otagbart för Buffon som stod stilla som en staty framför sin gamla läktarsektion GradinataNord. Glädjefnatt på Marassi, men Juventus la i ännu en växel och Genoa fick försvara sig några minuter tills spelat hade jämnat ut sig igen till halvtidsvilan.

Gasperini bytte ut Floccari i halvtid som inte kom någonstans mot Chiellini och Legrottaglie och in kom Hernan Crespo. Genoa började halvleken bra och pressade Juventus till en början. Men sedan började man stressa och tappa boll konstant samtidigt som matchens dominant Marchisio började briljera på allvar. Ingen inte ens jag trodde på seger under denna period. Speciellt inte efter som Juventus fick mål efter mål bortdömda för offside, alla extremt tveksamma. Lite komiskt då jag hade skämtat lite innan matchen om att Juventus kallas för Ladri (tjuvarna) i Italien. Men ikväll var Juventus inga tjuvar, snarare tvärt om. För direkt efter det bortdömda målet kontrade Genoa och Mesto som är i storform skickade in ett hårt inlägg mot första stolpen där Crespo dök upp och mycket snyggt nickade in 2-1 till Genoa i Buffons vänstra kryss. Även det ett mycket snyggt mål av den gamla storspelaren Hernan Crespo som är en riktig ”boxplayer”. Juve fortsatte att mala på och bytte in lite offensiv kraft och till slut kom utdelningen där den assisterande domaren höll nere sin flagga på en frispark mitt på Genoas planhalva. Chiellini nickade bollen till en framrusande Trezeguet som kunde nicka in kvitteringenmålet från nära håll. 2-2! Genoa vinkade för offside förgäves och kvitteringen var ett faktum. Men båda lagen gick för vinst och hade ett par halvchanser på slutet. Mest nöjda ska Genoa vara för sin poäng då man hade svårt att komma till farligheter framför Buffon under hela matchen.

Analys
En trevlig och mycket underhållande match som vanligt när Genoa spelar på Marassi. Man vill alltid framåt och spelar bollen konstant på marken. Men Juventus blir att räkna med i år. Stabila, trygga och skapade tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen. Men Juve har ingen Crespo som behöver ett läge för att näta. Bäst på planen var solklart Marchisio. Vilken spelare! Bäst i Genoa var Mesto med ett snyggt mål och en snygg assist.

(Ursäkta ev. felaktigheter då denna rapport är skriven i rekordfart. Godnatt)