EL: Valencia – Genoa 3-2: Genoa utspelat i Spanien
Gasperini har fått något att tänka på!

Genoa som har sett svajigt ut på sistone åkte till Spanien för att möta Valencia på Mestalla. Trots stor Valencia dominans var det match ända till slutet.

I de senaste matcherna har Genoa sett allt annat än bra ut och på förhand kändes matchen borta mot Valencia som en omöjlig uppgift. Speciellt när man har flera skador på flera nyckelspelare och samtidigt var tvungna att vila ett par p.g.a. det hårda matchandet.

Genoa ställde upp med:

Amelia

Sokratis – Moretti – Bocchetti

Tomovic – Zapater – Kharja – Modesto

Palladino – Floccari – Mesto

Ett 3-4-3 system som egentligen så mer ut som ett 5–4-1 system i matchen.

Genoa var totalt utspelade under de första 20 minuterna av matchen. Totalt förvirrade försvarsmässigt och dålig bollbehandlig gjorde att Valencia skapade flera klara chanser och kunde mycket väl gjort ett par mål under de första 20 minuterna. Man såg att den individuella skickligheten hos Valencias spelare var ren klass mot stabbiga Genoa spelare. Men efter 20 minuter började Genoa få ordning på organisationen samtidigt som Valencias anfallsspel mattades av. Men det var fortfarande Valencia som förde matchen men utan att skapa några farliga målchanser. Genoas anfallsspel var sällsynt men efter en hörna som nickades tillbaka in i straffområdet av Mesto kunde Floccari stöta in 0-1 till Genoa i den 41 spelminuten. Vilken chock och vilken överraskning. Genoa höll undan till halvtidsvilan.

Valencia startade andra halvlek i ett rasande tempo och Genoas försvarsspel såg lika virrigt ut som i början av matchen. Men denna gång gjorde man mål på sina chanser. Två snabba och matchen var vänd. 2-1 till Valencia. Valencia vara nära både 3 och 4-1 innan Genoa stack upp igen och fick straff när Sokratis fälldes i straffområdet. Kharja slog iskallt in kvitteringen och det var otroligt att Genoa hade med sig ett oavgjort resultat efter 80 minuters press från Valencias sida. Men då matchen kändes tämligen säker för Genoas del avgjorde David Villa matchen. Zapater som inte hade någon bra kväll tappade boll offensivt i en situation där han borde fått frispark. Valencia ställer om snabbt och Villa blir helt fri. Då kommer inbytta Esposito och manglar ner Villa och straffen är solkar. Otroligt onödig och klumpig tackling. Villa lägger in segermålet och rättvisan segrade till slut.

Analys
Nu i efterhand var detta en omöjlig uppgift så som Genoa spelar för tillfället. Oj oj vad Gasperini har mycket att jobba med. Nu märker man verkligen av att det är väldigt många nya spelare som inte fungerar tillsammans som ett lag i Genoa. Försvarsspelet var stundtals uselt. Sen var Valencias spelare enormt mycket individuellt skickligare, speciellt med boll än Genoas dito. Men det var ändå starkt att ha matchen vid liv under hela matchen så som matchbilden såg ut. Hur ska Gasperini vända det här?

Något positivt var de 3500 dit resta Genoasupportrarna som ägde Mestalla likt man äger sitt egna tempel Marassi! Imponerande!