Inför Genoa - Inter: Fullsatt Marassi välkomnar Inter
Crespo ser fram emot att ta emot sin gamla klubb på sin nya hemmaplan.

Inför Genoa - Inter: Fullsatt Marassi välkomnar Inter

Nu är det dags. Efter uppehållet för VM-kval tar ligaspelet vid igen. För Genoas del innebär det match på lördagskvällen när man tar emot serieledande Inter på hemmaplan. Så vad har hänt i laget sedan sist?

Innan uppehållet spelade Genoa inte helt övertygande och förhoppningen stod till att uppehållet skulle ge de som var skadade en chans att läka ihop för att få tillbaka viktiga spelare till truppen. Tyvärr har sjukstugedörren fortsatt att öppnas lika flitigt som i inledningen av säsongen. Crespo har besvärats av sina ryggproblem, men är nu i form igen inför lördagen för att möta sin gamla klubb. Rossi ska vara tillbaka efter att ha varit borta på grund av skada. Juric är också på väg tillbaka men det är osäkert om han är redo för spel i helgen. Istället har Kharja gått och skadat ett knä under träning och blir borta från spel i sex månader. Innan speluppehållet talades det om att Criscito och Biava skulle kunna vara tillbaka till helgens match, men åtminstone i skrivande stund har jag inte fått någon bekräftelse på att det verkligen skulle vara så.

Inter har inte heller klarat sig skadefritt. Genoas två tidigare spelare Motta och Milito sägs båda missa matchen på grund av skador. Det är förmodligen en fördel för Genoa, men personligen hade jag på något märkligt sätt sett fram emot att se dem tillbaka på Marassi. Tydligen hade Motta också gjort det, i en intervju så sent som idag hävdade han att han kanske skulle spela imorgon, trots att lagläkarna dömt ut hans möjligheter till spel helt och hållet. Utöver dessa två har Eto'os namn också figurerat bland de skadade Interspelarna.

Inför matchen är biljetterna så gott som slutsålda, man räknar med att de sista biljetterna ska försvinna under fredagskvällen. Intresset är med andra ord stort, räkna med att det blir livat på läktarna. 

En annan sak som väckt livligt intresse under veckan som gått är den gamla stadions vara eller icke vara. Renovera det gamla eller bygga nytt? En sak är i alla fall säker, Genoas fans har inte gett upp hoppet om Luigi Ferraris-stadion. Inför matchen på lördag ska supportrarna samlas för att i ett gemensamt demonstrationståg gå till stadion. 

Så vad ska man då våga hoppas på inför lördagens match? Jag har läst några optimistiska kommentarer om att bara vi vinner den här matchen så kommer vi ikapp tabelltoppen. Tyvärr känner jag att jag måste fega lite, jag vågar inte riktigt hoppas på några stordåd av Genoa just nu. Jag väljer att hoppas på en bra fotbollsmatch, om vi sedan får med oss något från den också blir ingen gladare än jag. 

Genoastrupp i morgon:

PORTIERI: 32 Amelia, 73 Scarpi. 

DIFENSORI: 25 Biava, 26 Bocchetti, 16 Esposito, 24 Moretti, 15 Sokratis. 

CENTROCAMPISTI: 77 Milanetto, 23 Modesto, 18 Raggio Garibaldi, 7 Rossi, 14 Sculli, 40 Tomovic, 21 Zapater. 

ATTACCANTI: 9 Crespo, 30 Figueroa, 33 Floccari, 8 Palacio, 10 Palladino.

Susann Silander2009-10-16 17:26:00
Author

Fler artiklar om Genoa