Genoa - Inter: En kväll att glömma
Bäst på plan ikväll.

Genoa - Inter: En kväll att glömma

Lördagskvällens match bjöd på en riktig målfest. Tyvärr bara åt ett håll…

Inför matchen samlades mellan 1000 och 2000 supportrar på stan för att tillsammans tåga till Marassi som en manifestation för renovering av Luigi Ferraris-stadion. Allt gick lugnt till. Innan matchstart gick Milito, som missade matchen på grund av skada, ut för att hälsa på sina gamla fans. 

Startelva för kvällen såg ut så här: Amelia; Biava, Bocchetti, Moretti; Papastathopoulos, Milanetto, Zapater, Modesto; Palladino, Floccari, Sculli 

1. halvlek
Båda lagen började matchen med bra fart. Mer fart hade dock Inter som redan i de första matchminuterna inledde målskyttet när Cambiasso gjorde 0-1 via en träff på Modesto som ofrivilligt styrde bollen i det egna målet. Genoa tappade dock inte fart, utan kämpade vidare. Ju längre matchen led, desto mer mattades dock spelet av och Genoaspelarna började bli mer och mer defensiva. Kanske borde man tänkt annorlunda och försökt spela framåt istället. Palladino kämpade på men fick det allt svårare att få kontakt med mittfältet. Efter 31 minuter gjorde istället Balotelli 0-2. Tio minuter senare lyckades Milanetto göra ett mål, men fick det bortdömt för offside. Det började dra ihop sig till halvtidsvila, men än var det inte över. På övertid sköt Amelia ut en boll adresserad till Modesto. Olyckligtvis var även Stankovic på plats och hann före Modesto på bollen, som han skickade tillbaka mot Amelias mål och ändrade resultatet till 0-3 lagom till paus. Maicon firade målet genom att ironiskt applådera Genoas publik (som tidigare gjort exakt samma sak mot domare Morganti), vilket ledde till upprörda känslor på Genoas bänk. Morganti hade lite svårt att lugna ner de inblandade och det hela utmynnade så småningom i ett rött kort för Scarpi på avbytarbänken. 

2. halvlek
Gasperini ställde upp med samma lag som i första halvlek, men det är väl troligt att spelarna hade fått sig ett par förmaningar i omklädningsrummet. Tyvärr verkade Gasperinis ord inte ha haft någon större effekt, spelarna var frustrerade och spelet var nervöst. Istället var det Inter som skapade chanserna framåt. Balotelli var framme och försökte fördubbla sin personliga målskörd, men den här gången var Amelia med bra. I 62. minuten kom ett dubbelbyte för Genoa, Sculli och Floccari fick kliva av planen och lämna plats för Palacio och Crespo. Gasperini hade nog tänkt att bytena skulle ge ny fart i Genoas anfall, men istället var det Vieira som två minuter senare gjorde 0-4 för Inter. Genoa försökte få ordning på sitt spel och publiken stöttade laget genom sång och applåder. Tomovic kom in istället för Papastathopoulos, men även denna gång följdes ett Genoabyte av ett Intermål. Maicon fastställde slutresultatet i 71. minuten till 0-5 efter en missbedömning av Biava. Spelet gick vidare, Genoa sökte ett tröstmål främst genom Palladino, men tyvärr var försöken alldeles för tama för att de skulle bli farliga på allvar. Utan tilläggstid blåstes matchen av efter 90 minuter. Hemmapubliken förtjänar ett särskilt omnämnande för hur den trots resultatet sjöng och applåderade laget tills det försvann ut till omklädningsrummet. av Secolo XIX omnämnde publiken som ”bäst på planen ikväll” strax efter matchen. 

Jag tror det bästa nu är att glömma kvällens match. Snabbt. Redan på torsdag väntar match mot Lille i Europa League och det är inte läge för Genoaspelarna att drabbas av hängskalle, utan det är viktigt att man lämnar kvällens förlust bakom sig och ser framåt.

Susann Silander2009-10-17 23:50:00
Author

Fler artiklar om Genoa