EL: Inför Lille – Genoa: Respekt, inte rädsla
Mesto är inte rädd.

EL: Inför Lille – Genoa: Respekt, inte rädsla

Efter helgens skakiga omstart i Serie A åker Genoa till Frankrike för att ta sig an Lille i Europa League på torsdagskvällen.

Orden i rubriken är ett citat av Mesto från tidningen Secolo XIX apropå hur han och det övriga laget känner inför matchen. Mesto har också sagt att matchen mot Lille kommer i precis rätt ögonblick. Efter den gångna helgens bravader på Marassi är det bästa botemedlet enligt honom att genast ge sig i kast med nya utmaningar och lämna bakom sig det som varit. 

Och på tal om att lämna saker bakom sig… För att fortsätta i den positiva andan så ska nu äntligen flera spelare återansluta till laget efter skadefrånvaro. Både Criscito, Juric och Rossi finns med i den trupp som är uttagen mot Lille. Tyvärr får både Biava, som drabbats av influensa, och Crespo, som drabbats av trötthet, stanna hemma tillsammans med Fatic, som inte finns med på listan över de spelare som Genoa anmält till UEFA, och så klart de skadade Jankovic och Kharja. 

Vem står då för motståndet denna gång? Lille är ett lag som hittills spelat oavgjort mot Valencia hemma samt slagit Slavia Prag borta med hela 1-5. Laget har inte förlorat på hemmaplan i internationella sammanhang sedan mars 2007. Det är en imponerande lång tidsperiod, men ur ett Genoaperspektiv kan man väl hoppas att det nu har blivit dags att avbryta den.

Genoa förlorade mot Valencia senast men ligger bara ett poäng efter de två ledande lagen (Valencia och Lille) så att det finns gott om anledningar till att satsa allt även denna gång. Jag sätter mitt hopp till att det tillskott som det innebär att få tillbaka viktiga spelare till truppen ska kunna ge laget lite extraenergi för att vända den senaste tidens något negativa trend.

Laget som åker till Frankrike består av: 

Målvakter: Amelia, Scarpi, Russo
Försvar: Bocchetti, Criscito, Esposito, Moretti, Sokratis, Tomovic
Mittfält: Juric, Mesto, Milanetto, Modesto, Raggio Garibaldi, Rossi, Sculli, Zapater
Anfall: Figueroa, Floccari, Palacio, Palladino, Sculli

Susann Silander2009-10-21 18:22:00
Author

Fler artiklar om Genoa