2016-11-05 00:00

Columbus - Montreal

Inför Cagliari - Genoa: Omskakat Genoa tar nya tag

Inför Cagliari - Genoa: Omskakat Genoa tar nya tag

Match igen. Den här gången är det dags för Genoa att ta sig an Cagliari, som brukar bjuda på hårt motstånd hemma på Sardinien.

Förvisso har Cagliaris samtliga poäng hittills den här säsongen tagits på bortaplan, men laget är absolut inte en motståndare att underskatta. Genoa måste gå in i matchen med en stor dos självförtroende för att kunna få till ett bra resultat. 

Sculli uttalade sig i pressen efter matchen mot Lille och tyckte att det laget behöver just nu är att täta till bakåt. Hellre 0-0 i en match och ett poäng till i tabellen än att det ska fortsätta se ut som det har gjort i de två senaste matcherna. Gasperini delar inte den åsikten. Han är mer bekymrad över anfallet, enligt honom är problemet att laget skapar för lite framåt. Jag vet inte vem som har rätt, kanske båda två. Det har ju trots allt varit så att laget har släppt in många mål men inte gjort några själv. I slutändan handlar det om vad man prioriterar och Gasperini verkar tänka att attack är bästa försvar. 

Båda två är överens om att Genoas problem i dagsläget inte i första hand är fysiska (de många skadorna till trots) utan sitter på det mentala planet. Gasperini manar därför sitt lag till att tänka positivt. Matchen på söndag är en ny chans för laget att visa att man skakat av sig de senaste förlusterna och har fokus på det som ligger framför istället.

20 spelare åker med till Sardinien denna helg, nämligen: 

Målvakter: Amelia, Russo 

Försvar: Biava, Bocchetti, Esposito, Moretti, Sokratis 

Mittfält: Juric, Mesto, Milanetto, Modesto, Raggio Garibaldi, Rossi, Tomovic, Zapater 

Anfall: Crespo, Floccari, Palacio, Palladino, Sculli 

Scarpi avtjänar en avstängning på två matcher efter att ha lyckats med konststycket att ha blivit utvisad från avbytarbänken i förra veckans match.

Susann Silander2009-10-24 17:05:00
Author

Fler artiklar om Genoa