2016-11-04 00:00

Washington - Winnipeg

Inför Genoa - Fiorentina: Ännu en chans att vända trenden

Inför Genoa - Fiorentina: Ännu en chans att vända trenden

Ny vecka, nya matcher. Den här gången kommer Fiorentina på besök på Marassi. Inför matchen har Genoa samlat truppen på anläggningen i Pegli för att inget ska störa uppladdningen. För på onsdag gäller det. Igen.

Motståndet kommer att bli hårt, för man får nog räkna med att Fiorentina är revanschsugna efter att ha fått se sig besegrade av Napoli i söndags. Frågan är vilket Genoa som tar emot dem. Är det ett Genoa som är märkt av de senaste förlusterna och som tappat självförtroendet totalt? Eller är det ett Genoa som äntligen lyckats knäcka sitt hjärnspöke och ladda om? Jag vill så gärna tro att vändningen ska komma nu… Jag vet att det inte är så mycket som talar för det egentligen, men visst skulle det vara skönt?

Trots att söndagens match slutade med förlust, tyckte Gasperini att han såg mycket positiva tecken i laget som spelade. Till exempel klarade laget av att reagera efter att Cagliaris 1-1 – kvittering. Någon annan som reagerade, och det lite väl häftigt, under matchen mot Cagliari var Gasperini själv. Efter några mindre välvalda ord till domaren åkte nämligen tränaren på en avstängning och får snällt följa onsdagens match på tv. Till pressen har han sagt att Morettis avstängning är tyngre för laget än hans egen. 

Höstens följetong ”Skador i Genoa” fortsätter att vara ett orosmoment även denna vecka. Både Juric och Criscito, som äntligen hade lyckats komma tillbaka från skador, är tillbaka i rehabilitering. För att fylla ut truppen har ynglingarna Grea och Raggio Garibaldi blivit uttagna till onsdagens lag, som förresten ser ut så här i sin helhet: 

Målvakter: Amelia, Russo 

Försvarare: Biava, Bocchetti, Esposito, Sokratis 

Mittfältare: Grea, Mesto, Milanetto, Modesto, Raggio Garibaldi, Rossi, Tomovic, Zapater 

Anfall: Crespo, Figueroa, Floccari, Palacio, Palladino, Sculli

Susann Silander2009-10-27 20:58:00
Author

Fler artiklar om Genoa