2016-10-01 19:30

Iraklis 1908 - Panionios
1 - 2

Palermo – Genoa 0-0: Genoa stängde dörren och kastade bort nyckeln
Scarpi fick inte möta sin gamla målvaktskompis Rubinho som har blivit petad iförmån för Sirigu.

Genoa verkar äntligen ha hittat försvarsspelet från förra säsongen då man enkelt höll tätt bakåt på Sicilien mot Palermo. Man skapade även en hel del farligheter framåt.

Genoa kom till Palermo för att spela hem alla tre poäng. Man har tidigare haft en mycket svagt försvarsspel och förhoppningsvis skulle man spika igen bakåt på Sicilien men samtidigt behålla sitt patenterade anfallspel. Genoa lämnar flera spelare hemma p.g.a. av skador och sjukdomar. Bland annat saknas Amelia men Scarpi brukar alltid vara bra när han får chansen.

Genoa ställde upp med ett 3-4-3 system som mer såg ut som ett 4-3-3 system på plan:

Genoa startade matchen mycket försiktigt och det var Palermo som tog tag I spelet. Genoa så lite förvirrade ut men inte alls så förvirrade som under tidigare matcher. Scarpi fick göra ett par mycket fina ingripanden på halvchanser från Palermo och visade verkligen att man inte saknade Amelia. Han räddade även ett friläge från Miccoli och hade ett par fina utrusningar i 50-50 dueller. Men efter 30 minuter började Genoa ta över mer och mer av spelet och sista kvarten spelade man bra. Kanske lite för mycket spel runt straffområdet för min smak, men kan skapade flera bra lägen i slutet. En dubbelchans av Palladino och Rossi t.ex som Rubinos ersättare Sirigu räddade bra. En helt okej halvlek av Genoa.

Genoa började andra som man slutade första och ägde spelet och skapade de farligaste chanserna under halvleken. Det var mycket länge sedan som jag såg Genoas försvar så här stabilt och tätt som man gjorde under den andra halvleken. Gasperini verkar äntligen ha hittat nyckeln till försvarsdörren. Hoppas den är låst dörren och att han har slängt iväg nyckeln. Samtidigt som man helt tog bort Palermos offensiv skapade man en hel del farligheter framåt främst genom Crespo som alltid är farlig i boxen. Tycker även Palacio som blev inbytt visar att han har en del intressanta kvalitéer och gjorde ett mycket bättre inhopp idag än mot Viola senast då han har totalt värdelös. Genoa stängde matchen redan i slutet på första halvlek och gjorde det imponerande.

Analys
Mycket starkt att demolera ett anfallsspel som gjorde tre mål mot Inter i förra omgången så här lätt. Ser mycket lovande ut och jag har vara väntat på en 0-0 match och nu kom den. Underbart. Genoa tog en poäng men kunde likaväl fått med sig två till hem då man var det vassaste laget offensivt i annars en jäm match. Scarpi var mycket bra i mål spelade tryggt och med stor pondus. Han kan tydligen mer än att skämta, då han är truppens skojare.

Tre saker som störde mig:

1. Vilken liten diva Miccoli är och han orsakade tre felaktiga varningar för Genoa då han föll och gestikulerade som en helikopter och varje gång gick domaren på det. Nä, inte varje gång under de sista 10 minuterna gick allt emot Miccoli. Men att det ska ta 80 minuter för domaren att se Miccolis överdrivna gester gör mig tokig.

2. Palermo måste ha en av fotbollsvärldens fulaste tröjor. Modet från fastlandet verkar verkligen inte ha kommit till Sicilien än. Då även det andra laget på ön har förskräckliga tröjor.

3. Genoas spel runt och runt och runt straffområdet. Skicka in bollen snabbt någon gång snälla!