Genoa - Siena 4-2: Målrikt på Marassi
Crespo stod för en bra insats och två mål i dagens match

Genoa - Siena 4-2: Målrikt på Marassi

Genoa gjorde det man skulle när man på söndagseftermiddagen plockade hem tre poäng i mötet med Siena trots att resultatet ett tag såg ut att lika gärna kunna bli ett annat.

Jag sitter i bilen på väg hem på söndagseftermiddagen. Klockan visar på kvart över tre, så jag vet att på Marassi har det redan spelats ett tag. Jag undrar hur det går i matchen. Det borde rimligtvis gå bra idag, mycket talar för det, men ändå… Jag, som normalt sett brukar vara en överdriven optimist, har märkt att jag på senare tid alltid tvekar lite. Vad det kan tänkas bero på, det vet jag inte. Kanske är det årstiden, som alltid drar ner mitt humör eller kanske är det så att jag inte riktigt övertygats om att Genoa lyckats ta sig ur svackan ännu. 

Genoas laguppställning idag ser ut så här: Scarpi, Esposito, Moretti, Criscito, Mesto, Rossi, Milanetto, Modesto, Palacio, Crespo, Palladino 

Jag ramlar in i sista minuterna av första halvlek och får strax veta att resultatet i ett regnigt Genua är ett betryggande 3-0; 1-0 av Crespo efter 2 minuter, 2-0 återigen av Crespo efter 18, 3-0 av Palladino efter 35. Enligt rapporter har spelet sett bra ut och Genoa har visat att idag tänker man inte nöja sig med mindre än tre poäng. Scarpi i målet kan dock sägas ha varit något av ett orosmoln. Strax innan paus får Siena in ett mål genom Vergassola, men det döms bort för offside. Genoa kan kliva av planen vid paus efter en mer än godkänd insats. 

Andra halvlek hinner bara bli fem minuter gammalt innan Palladino får gå ut och Sokratis kommer in. Man kan ana att avsikten med bytet är att bevaka ledningen. Genoa verkar ha slappnat av lite efter första halvlek, något som Siena tycks försöka utnyttja, men för stunden leder det inte till något. I 62. minuten går Crespo också ut och får varma applåder av publiken för sin insats. Sculli kommer in istället. Palacio blir ensam kvar i anfallet, men det verkar inte göra något. Han gör en riktigt bra match den här dagen. Det som i det här läget oroar är att Scarpi fortsätter bitvis ganska skakigt i Genoas mål. I 80. minuten får Palacio lämna plats för Floccari. Siena fortsätter att kämpa och nu ger det utdelning. Det blir 3-1 av Paolucci som lurar försvaret och blir fri framför Scarpi, som kanske inte gör sin bästa match idag. Regnet fortsätter att falla över Genua och Siena fortsätter att attackera. Genoas försvar och målvakt har inte riktigt läget under kontroll. Strax efteråt, i 82. minuten, reducerar Maccarone till 3-2. Genoa är alldeles för passivt och riskerar för mycket. Siena verkar nu tro att åtminstone en poäng ändå är möjlig, bland annat Rosi och Reginaldo är riktigt farliga framför Scarpi. Man frågar sig vart Genoas spel tog vägen, för nu är det ett helt annat lag på planen än tidigare. Siena håller bollen, publiken visar sitt missnöje genom ihållande visslingar. Matchen går in i sina sista minuter i ett högt tempo. Strax innan full tid noterar vi en misstänkt hands av Rosi, men domaren låter spelet gå vidare. I 90. minuten får så Floccari en boll av Milanetto och fixar 4-2. För andra gången denna vecka fastställer Genoa slutresultatet i slutminuterna av matchen. 

Genoa tar tre psykologiskt viktiga poäng i den här matchen. Det har, allt som allt, varit en positiv vecka för Genoas del och nu kan laget gå till speluppehållet med en helt annan inställning än vad som fanns för bara några matcher sedan. Sådant kan komma att visa sig vara otroligt viktigt framöver.

Susann Silander2009-11-08 17:43:00
Author

Fler artiklar om Genoa