Derby della Lanterna: Kommentarer och bilder efter matchen
Segerjubel

Derby della Lanterna: Kommentarer och bilder efter matchen

Bilder och kommentarer från matchen.

Criscito om segern: "Värdefull, välförtjänt och rättvis. Vi hade förberett oss väl och vi vann storslaget. Vi skule kunnat ha vunnit med 5-0 eller 6-0. Det vore inte orättvist." 

Palladino om matchen: "Ett perfekt derby. Sådana här dagar inträffar inte ens i drömmarna. Det är något som inte går att beskriva, kanske rör det upp ännu mer känslor än förra året. Jag saknar ord, det här är en publik som berör, det här är första gången som jag upplevt så starka känslor under en fotbollsmatch." 

Palladino om sin gest med handen bakom örat under Gradinata Sud: "Det är så jag firar ett mål, jag gjorde det tidigare också mot Siena och det blev så att jag gjorde det även ikväll. Jag ville inte göra något mot Sampdorias fans. Det är en gest jag gör efter varje mål och det var inte menat som en provokation mot Sampdoria." 


(Palladinio firar 3-0 målet med en målgest som inte uppskattades...)


(av Palombo som var väldigt irriterad på Palladino.)

Gasperini efter matchen: "Det var en match vi förberett väl. Kanske var vi redan här i tankarna under Livornomatchen då flera spelare höll igen för att inte få varningar och bli avstängda." 

Gasperini om de många målchanserna: "Det här är typiskt för oss, vi skapar chanser för många spelare, laget hade positiv inställning och var bestämda. Vi hade en svår stund när vi fick utvisningen, men sedan lyckades vi ändå koppla ett grepp om spelet." 

Gasperini om Milanetto: "Han är en seriös och intelligent idrottsman. Med sådana egenskaper känner man ofta inte av åldern." 


(Milanetto som var strålande firar sitt straffmål framför GradinataNord)

Preziosi efter matchen: "Den här segern bevisar att vi är en fantastisk grupp, en fantastisk klubb där alla har huvudet på skaft. Det var också den tredje derbysegern i rad. Jag är lycklig och stolt." 

Preziosi om den bitvis spända stämningen: "Visst, det händer i varje derby, men vi lyckades vinna även ur den aspekten." 

Preziosi om Sculli: "Han är en utmärkt spelare men när han inte lyckas med något blir han lite gnällig. Det förminskar inte på något vis hans spelarkvalitéer, han är och förblir en stor spelare." 

Preziosi om Palladino: "Ikväll var han överlägsen i allt." 

Gasperini om laget: "Nu njuter vi av en känsloväckande seger. Nu när vi har fått tillbaka flera av spelarna kan vi vara samma Genoa som i säsongens första matcher. Det ovanliga anfallet? Palladino, Sculli och Palacio verkade mest på hugget så jag bestämde mig för att starta med dem. Den här gången fungerade försvaret bra, även när vi spelade med en man mindre. Resten beror på motivation, kondition och teknisk kvalitet. För vi har även alla dessa saker." 

Moretti om matchen: "Det var mitt första derby och atmosfären var helt otrolig. Vi spelade perfekt från början till slutet." 

Moretti om Juric och laget: "Vi känner alla till hans generositet, han är en värdefull spelare för oss och det är klart att det är alltid en fördel att få tillbaka viktiga spelare i laget. Men ikväll var det kollektivet som vann." 


(Marco Rossi jublar efter sitt 2-0 mål.)


(Gradinata Nords tifo)


(Källor: Secolo XIX, Corriere dello Sport, Corriere Mercantile)

Susann Silander och GradinataNord2009-11-29 14:14:00
Author

Fler artiklar om Genoa