EL: Inför Slavia Prag - Genoa: Siktet inställt på ett liv (i Europa League) efter jul
Zapater och Sculli gjorde mål mot Slavia Prag senast lagen möttes

EL: Inför Slavia Prag - Genoa: Siktet inställt på ett liv (i Europa League) efter jul

Två omgångar återstår att spela av gruppspelet i Europa League och inget är ännu säkert i grupp B. På onsdag är Genoa på besök hos Sparta Prag för att ta ett steg närmare målet; en plats bland de lag som spelar vidare efter jul.

Knappt har derbyyran hunnit lägga sig (nåja, i ärlighetens namn lever åtminstone undertecknad fortfarande kvar i något slags efter derbyt-känsla) så är det dags för nästa match. Denna gång handlar det om Europa League och nästsista omgången i gruppspelet. Det är väldigt tätt i grupp B och fortfarande kan det gå lite hur som helst. 

I denna omgång är det alltså Slavia Prag som står för motståndet. Laget ligger sist i gruppen med enbart två poäng, efter två oavgjorda matcher mot Valencia. Genoa ligger på tredje plats men med sex poäng, lika många som grupptvåan Valencia. Förra gången Genoa och Slavia Prag möttes var i gruppspelets premiärmatch på Marassi, en match som Genoa vann med 2-0. Att möta tjeckerna på deras hemmaplan är förvisso en helt annan sak, men har Genoa tänkt fortsätta spela i Europa League så är det seger som gäller. Visst är det så att om Valencia och Lille spelar oavgjort, så… Men jag tycker inte att man i det här läget ska ägna sig åt spekulationer om andra lag och deras poäng. Vill man gå vidare i turneringen så måste man visa att man kan göra det av egna krafter. Råkar man sedan ha tur på vägen också, så får man se det som en bonus. Preziosi sa i en intervju efter derbyt att klubben denna säsong siktar på en hyfsad placering i ligan och att komma så långt som möjligt i Europa League. Med den målsättningen förväntar jag mig ett motiverat Genoa som gör allt för att vinna onsdagskvällens match. 

Laget som åker till Prag består av: 

Målvakter: Amelia, Scarpi, Russo 

Försvar: Biava, Bocchetti, Criscito, Esposito, Moretti, Sokratis, Tomovic 

Mittfält: Juric, Mesto, Milanetto, Modesto, Rossi, Zapater 

Anfall: Crespo, Floccari, Palladino, Sculli 

Palacio och Figueroa får stanna hemma och kurera sig så att de förhoppningsvis ska vara i form till helgen som kommer.

Susann Silander2009-12-01 19:02:00
Author

Fler artiklar om Genoa