EL: Fantastiskt Genoa utslaget
Crespo var stekhet

Genoa visade en fantastisk inställning I förlusten mot Valencia och var värda segern.

Genoa har gjort sitt i Europa League efter att ha förlorat hemma mot Valencia med 1-2 i en fartfylld och kämpastarkmatch.

Startelvorna:

Genoa (3-4-3):

Scarpi, Biava, Moretti, Bocchetti, Rossi, Zapater, Juric, Criscito, Palacio, Crespo, Palladino.
Bänken: Amelia, Tomovic, Mesto, Milanetto, Sculli, Floccari, El Shaarawy. Tränare. Gasperini

Valencia (4-4-1-1):

Moya, Miguel, Navarro, Alexis, Bruno, Joaquin, Albelda, Marchena, Mata, Banega, Villa.
Bänken: Cesar, Del Horno, Maduro, Baraja, Pablo Hernandez, Alba, Zigic. Tränare. Emery

Det var Valencia som började bäst och ägde matchen under de första 15 minuterna. Men Genoa kom mer om mer men hade svårt att skapa några superheta målchanser. Genoa satte som förväntat en mycket hög och aggressiv press som Valencia spelarna inte var vana vid. Men den jämna första halvleken slutade snöpligt då den darriga högerbacken Bruno nickade in en frispark. Målet såg mycket billigt ut och moraliskt tungt precis innan halvtidsvilan.

Genoa kom ut som ett nytt lag i andra och malde sönder Valencia totalt med sin underbara totalfotboll. Valencia försökte spela sig ur pressen men Genoa vann boll på boll på offensiv planhalva. 1-1 målet kom lite slumpartat då Bocchetti(?) får till en jätterensning med huvudet som ställer alla utom Hernan Crespo som kan lägga in reduceringen mellan Moyas ben. Stora glädjescener på Marassi och pressen fortsatte. Genoa kom i våg på våg och stjärnspäckade Valencia fick rensa i panik gång på gång. Crespo var glödhet och blev tveksamt avblåst för offside vid ett flertal tillfällen i friläge. 10 minuter kvar och Gasperini sätter in Floccari. Men efter det bytet tappar Genoa sitt spel och börja slå långbollar som man inte vinner andrabolarna på. Den förväntade superpressen i slutet kom aldrig. Istället var det Valencia som kunde avgöra på övertid då Scarpi missade en utspark när några sekunder återstod av matchen. 1-1 eller 1-2 är ingen skillnad för Genoas del.

Analys
Hur som helst är man stolt att vara Grifoni ikväll då laget visar en enorm inställning som påminde om Derby della Lanterna. Full fart framåt har fått en ny innebörd i Italien. TV4 Sport jämförde matchen med en Championship match. Men jag håller inte med. Idag, var det både fart, aggressivitet och teknik. En fantastisk underhållning. Genoa måste vara världens bästa tv lag?