Fem sågningar efter 4-1
Titta en travhäst!

Fem sågningar efter 4-1

Genoa föll ihop som ett korthus på San Siro. Här kommer fem analyser vid ställningen 4-1.

1, David Suazo. Aj aj aj vilken mardröms debut. Missade markeringen vid två baklängesmål och uträttade ingenting framåt. En STOR besvikelse. Samtidigt som Floccari gör succé i Lazio. Bra jobbat Preziosi/Gasperini.

2, Stackars Hernan Crespo. Går till Genoa för att få chansen till att spela till sig en VM-plats. Men först blir han petad av Floccari, Sen Sculli! Efter det lånar man ut Floccari men istället för att satsa på Crespo lånar men in en spelare som knappt spelat några matcher på tre säsonger. Suazo som säkerligen skulle göra bättre ifrån sig på en travbana än på en fotbollsplan. Crespo lär inte vara jubla på bänken direkt. 

3, Jag har inte sett Suazo speciellt mycket innan. Det ska man ha i åtanke. Visst kan han ha haft en dålig dag men jag ser Genoas matcher för det mesta. Hela deras grundspel bygger på att man har en central anfallare som kan suga in bollen och fördela. Borriello var en mästare på det. Milito ännu vassare. Även Floccari var bra på det. Han hade andra brister i boxen. Även Crespo är en okej bollmottagare. Suazo kunde knappt suga in en boll idag. De bollar han fick kontroll på fumlade han bort med stapplig teknik och mot en formidabel Nesta. Floccari t.ex kunde suga in bollar vicka bort ett par försvarare med snabba känsliga fötter för att sedan fördela bollen ut på en kant. Suazo kan bara borra ner huvudet och dundra iväg i 500 knyck på djupet. Bollar som Genoa nästan aldrig slår. Hur tänkte ni där Genoa?

4, Genoas totala förvirrade försvarsspel. VI har sett det vid ett flertal tillfällen i höst. Total Oorganisation bakåt. Fortsätter det försvarsspelet går Genoa mot en mörk vår. Idag saknade man ett flertal tunga pjäser bakåt och möter ligans bästa offensiva lag. Men för det kan man ha en organisation som håller. Genoas håller knappt Serie B klass. Nyförvärv behövs och det är NU!

5, Palacio är en märklig spelare. 95% av matcherna ser han ut som en snabb svensk div. 4 spelare men halvtaskig teknik. Tappar och snubblar på varenda boll han har. Han ser ut som en liten valp i närkampspelet. Men å andra sidan är det han som slår de avgörande passarna/inläggen som resulterar i mål. Efter tio misstag kommer en lyckad prestation som när den lyckas blir hyperfarlig. Han på minner lite om Leon som var en humörspelare av rang och han fick inte vara kvar. Jag måste medge att jag har svårt för Palacio.

4-1 stod det när jag stängde av teven. Jag vill inte veta vad det står nu.

En sur, bitter och dålig förlorare går till kojs.

Natti

GRADINATANORD2010-01-06 22:07:00
Author

Fler artiklar om Genoa