2016-10-29 01:30

New Jersey - Chicago
2 - 3

Inför Genoa – Roma: Debut för Dainelli
Kan Dainelli stoppa sin gamla lagkamrat Luca Toni?

Inför Genoa – Roma: Debut för Dainelli

Genoa åker till huvudstaden för att besegra Roma. Nyförvärvet från Fiorentina Dario Dainelli förväntas göra debut för Genoa.

Genoa vann igen mot Catania senast efter en imponerande andra halvlek. Men nu är motståndet vassare och man har inte ett Gradinata Nord som pumpar på i ryggen. Genoa har en förmåga att alltid spela väldigt bra när man anfaller mot just den läktarsektionen på Marassi. Men nu är det ett halvtomt Olympico som gäller. Inte samma tryck, men betydligt bättre motståndare på planen. Gasperini har tagit ut följande trupp:

PORTIERI: 32 Amelia, 1 Russo, 73 Scarpi.

DIFENSORI: 25 Biava, 26 Bocchetti, 3 Dainelli, 16 Esposito, 24 Moretti, 15 Sokratis.

CENTROCAMPISTI: 4 Criscito, 13 Fatic, 28 Juric, 77 Milanetto, 23 Modesto, 7 Rossi, 40 Tomovic, 21 Zapater.

ATTACCANTI: 9 Crespo, 20 Mesto, 19 Suazo, 14 Sculli

I Genoa saknas Jankovic, Kharja, Palladino och Palacio som alla är skadade och i Roma är Tonetto, Okaka och Totti skadade. Roma har även Doni avstängd vilket inte ska betyda någonting.

Nyförvärvet Dario Dainelli är alltså med I truppen och han lär få möta sin gamla lagkompis Luca Toni som kan bli en intressant match I matchen. Två stora ganska halvklumpiga spelare mot varandra. Jag tror att Toni, som är lite av en personlig favorit har en klar fördel här. Suazo lär få nytt förtroende av Gasperini som hyllar spelaren efter varje match. Det jag har sett av honom (ca 90 min spel) så har han varit usel, eller iallafall inte bra och långt ifrån så bra att man ska hyllas. Men det är kanske någon psykologisk strategi av Gasperini för att få Suazo att trivas och att komma i form snabbt. Mot Catania hade tydligen Suazo spelat bra i den övriga 70 minuterna som jag inte såg. Eller så har jag ett väldigt kritiskt öga?

Jag är nöjd med en poäng, men frågan är ifall jag får se matchen hos min Romapolare. Han brukar inte gilla när jag tränger mig på och håna honom när bollarna börjar trilla in bakom en sprattlandes Doni. Men nu möter Roma inte Inter och ingen Doni i kassen. Det ska nog gå bra…!

GRADINATANORD2010-01-16 14:33:00
Author

Fler artiklar om Genoa