Roma – Genoa 3-0: Några tankar dagen efter
Ett lag på dekis!

Roma – Genoa 3-0: Några tankar dagen efter

Genoa hade inget att hämta i Rom. Roma vara bättre på allt denna eftermiddag och Genoa har stora sår att läka.

Genoa såg väldigt dåliga ut på Olympico igår. Jag hade hoppats få se det berömda presspelet från start till mål. Snabba omställningar på rättvända spelare. Men inget av det fick vi se. Här kommer ett par funderingar:

Dainelli skulle bli den spelaren som skulle organisera Genoas försvar. Han hade svårt att organisera sig själv och hur ska man då kunna styra ett helt försvar. Igår när jag satt deppig i polarens nya 30 000 kr soffa framför nya filmdukar, förstärkare, projektorer och hemmabiosystem så kom jag på hur jävla mycket Genoa saknar Ferrari. Han spelade försvarsspel med elegans. Dainelli är raka motsatsen. Min kompis berättade att han alltid var överlycklig varje gång Dainelli var i startelvan när hans Roma mötte Fiorentina. Han sågade Dainelli duktigt innan matchen. Jag försökte försvara honom då han till trots allt är en Genoaspelare. Men när matchen började så gick det inte att försvara honom längre utan att bli idiotförklarad. Stabblig, fumlig, ja, han påminde mer om en gammal gubbe en professionell fotbollspelare. Men frågan är hur kunde han spela och vara lagkapten i Fiorentina i fem år och vad ser Genoa i honom?

Genoa går mot en mörk framtid. Det kan jag se i min spåkula. Köpen av Suazo och Dainelli är helt fel. Två avdankade gamla spelare som gjort sitt på en fotbollsplan. Suazo försökte visserligen men han var för ensam och för oteknisk. Min kompis jämförde honom med en dopad brittisk sprinter till kroppsfysiken. Jag kan bara hålla med det är inte många fotbollsspelare som ser ut som Suazo. Sen har Genoa stora brister i defensiven. Laget har släppt in mest mål av alla i Serie A. Det säger det mesta. Något måste göras med vad? För många bolltittande spelare, för dålig press för snälla. Ja det finns mycket att jobba med för Gasperini. Jag satt och saknade Moretti…det säger allt.

Roma däremot ser riktigt bra ut. Bara när kameran svepte över avbytarbänken började man dregla. Tänk Er De Rossi, Menez, Mexes, Besten och Motta på bänken! Alla skulle ha tagit en startplats i Genoa. Toni ser äckligt stor och bra ut på topp, en spelartyp Roma har saknat sedan Batistutas dagar. Juan och Burdisso var fantastiska. Juan vilka uppspel och vilka brytningar. Sergoi i mål överglänstes dock av Amelia.

Nä nu tog rasten slut…en 20 minuters text fick det bli.

Ciao!

GRADINATANORD2010-01-18 12:47:00
Author

Fler artiklar om Genoa