Genoa-Bari 1-1: Var det allt?
Celebert besök på Marassi i afton, men Lippi har nog sett mer underhållande matcher.

Den uppskjutna matchen blev ingen minnesvärd tillställning för något av lagen. Ett mål i vardera halvleken och varsin poäng till Genoa och Bari blev kvällens resultat. Ett resultat som kan betecknas som rättvist, men inte särskilt inspirerande.

Matchen som sköts upp strax före jul orsakade en hel del rabalder, då Genoa anklagades för att ha saboterat eller förhindrat snöskottningen på Marassi för att få matchen flyttad. Film från bevakningskamerorna på stadion visade sedan att anklagelserna saknade grund och efter det blev det väldigt tyst om det hela. Törs man misstänka att när det inte fanns någon skandal att avslöja så var fallet inte så intressant längre? Kanske skrev någon bara under ett papper, case closed och media brydde sig inte längre om att rapportera om något så ointressant som en undersökning som inte visade på något särskilt?

Hur det än är med det, denna onsdagsafton var det i alla fall dags för matchen mellan Genoa och Bari att gå av stapeln. Publikintresset rapporterades vara lågt inför matchen, mycket på grund av den märkliga matchtiden (avspark kl. 18), men åtminstone landslagscoachen Lippi hade skaffat sig en biljett till matchen.

Genoa startade med:
Amelia; Sokratis, Dainelli, Bocchetti; Rossi, Milanetto, Juric, Criscito; Mesto, Suazo, Sculli

Första halvlek:
Bari inledde matchen med att göra 0-1 efter fyra minuter, något som tog Genoaspelarna lite på sängen. Målet kom på en frispark av Barreto, som via Genoaförsvaret studsade in i mål. Sedan kontrollerade Bari spelet stora delar av första halvlek. Genoa gjorde några försök att ändra på matchbilden, men försöken gav inget resultat. Bari täppte till alla luckor och Genoa tog sig inte igenom. Samtidigt ska det i rättvisans namn nämnas att Bari inte skapade så mycket framåt heller. De koncentrerade sig mest på att inte släppa fram Genoa till en kvittering. Innan paus byttes Sokratis ut, Crespo kom in i stället.

Andra halvlek:
Andra halvlek började ungefär som den första, fast den här gången var det Genoa som genom Milanetto gjorde ett mål som via Bariförsvaret letade sig in i mål och därmed ändrade ställningen till 1-1. Efter målet blev det lite mer fart i matchen. Genoa kanske började tro att det var möjligt att göra något ändå medan Bari istället fick inse att det skulle krävas mer än ett snabbt mål för att vinna. Några spelare, som Mesto och Rossi, märktes av lite mer i den här halvan av matchen. En som däremot inte gjorde så mycket väsen av sig var Dainelli. Faktum är att första gången jag hörde hans namn nämnas av kommentatorerna var när han efter en kvart av andra halvlek byttes ut och Biava kom in i hans ställe. En möjlig förklaring är förstås att Bari inte direkt skapade några farligheter så att Genoas försvar inte utsattes för någon större press. Även om flera av spelarna gjorde bättre ifrån sig i den här halvleken och lagen skruvade upp farten ett snäpp så hände det fortfarande ganska lite konkret som påverkade matchen som helhet. En kvart från slutet fick Sculli gå av planen, in kom Moretti. Det var två trötta lag som kämpade medan klockan tickade ner till slutsignalen. På övertid försökte Bari ta tillbaka ledningen genom Almiron, men den här gången var Amelia i Genoamålet med på noterna. Resultatet 1-1 stod sig, oavgjort resultat på Marassi ikväll.

Jag misstänker att Lippi inte fick se så mycket som imponerade den här kvällen. Resultatet är det väl inte så mycket att orda om. Eftersom inget av lagen direkt utmärkte sig känns det som att oavgjort är det mest rättvisa. Objektivt sett, alltså. Eftersom jag nu inte är objektiv i frågan så måste jag tillägga att en uppryckning från Genoas håll vore väldigt välkommen. Gärna snart. Redan ikväll hade inte skadat, men nu får vi hoppas på söndagens match istället.