Genoa - Chievo 1-0: Marassi-effekten håller i sig
Mannen bakom segermålet: Marco Rossi

Efter en lång startsträcka fick Genoa upp farten i andra halvlek. Chievo bjöd på motstånd och sökte kvittering men Genoa lyckades vinna till hemmapublikens glädje.

Genoas laguppställning denna söndag såg ut så här:

Amelia; Sokratis, Dainelli, Moretti; Rossi, Milanetto, Juric, Mesto; Palacio, Acquafresca, Sculli

Matchen inleddes i ganska högt tempo av Genoa och redan efter tio minuter blev det farligt framför Chievos mål. Sculli spelade fram Acquafresca som lyckades överlista Sorrentino i målet, men Mandelli i Chievos försvar rensade undan bollen på mållinjen. Definitivt en bra start på Acquafrescas hemmadebut på Marassi. Chievo svarade dock direkt med samma mynt genom Luciano, men han lyckades inte heller ändra på ställningen i matchen.

Efter den fartfyllda starten mattades tempot av ju längre första halvlek led. Gasperini hade en del åsikter om det egna försvaret och tyckte att de skulle ha bättre koll i sitt straffområde. Chievo var stundtals så pass farliga att man fick vara nervös för vad det skulle leda till. Amelia lyckades dock hålla koll på sitt mål och även Sokratis gjorde ett bra jobb i Genoaförsvaret.

Chievo fick en till chans till att ta ledningen genom Pellissier, medan Genoa inte hade några mer farliga lägen innan paus. I slutet av halvleken ramlade Palacio omkull och ville ha en straff, något som fick Chievospelarna att reagera och kräva gult kort för filmning. Allmänt kaos uppstod och situationen slutade med att både Sorrentino och Palacio varnades för sina protester i samband med händelsen. Spelet fick sedan gå vidare fram till paus.

Andra halvlek började med ny energi. I de första minuterna fick Acquafresca med sig en frispark som blev till en hörna som blev till en nick av Dainelli men Sorrentino klarade av att ta hand om den. Genoa fortsatte att anfalla, spelarna tycktes ha laddat om under vilan och hade en helt annan inställning i sitt spel än innan paus. Samtidigt verkade också Chievo har backat hem med fler spelare, så Genoa fick mer ytor att spela på men också fler motståndare framför målet.

Efter en kvart av andra halvlek fick Juric gå ut och Fatic komma in i hans ställe. Några minuter senare serverades Rossi med en boll, han vände sig raskt och sköt bollen rakt i mål och ändrade ställningen till 1-0. Publiken och kommentatorerna var lyriska över Rossis mål, jublet och lovorden haglade över Genoas kapten.

Chievo hade dock inte tänkt ge sig så lätt. De försökte få till en kvittering på en gång men Pinzis skott hamnade alldeles fel och Genoa fick behålla sin ledning. Gasperini hade nog bestämt sig för att hålla fast vid ledningsmålet för Palacio fick lämna planen och in kom istället Bocchetti. Också Sculli fick lämna planen men hann försöka dryga ut ledningen innan han gick av planen. Tyvärr lyckades han inte med det. Frustrerad lämnade han planen till varma applåder från publiken och Palladino kom in istället.

Mot slutet av matchen hade också Milanetto en bra chans att öka på ledningen. Faktiskt verkade det så säkert att publiken tog ut segern i förskott och jublade redan glatt när skottet tog rakt i ribban. Inget mål där inte. Chievo fortsatte istället att söka kvittering genom både inbytta Ariatti och Luciano.

Efter 90 spelade minuter var det ytterligare fem minuter tilläggstid kvar, något som vi gärna hade kunnat vara utan. Det var nu två trötta lag som kämpade på planen, Genoa för att försvara sin ledning och Chievo för att kvittera. Gästerna från Verona pressade ända in i slutet, men det hade de inget för den här eftermiddagen. När slutsignalen löd kunde Genoa med sina fans andas ut och jubla över en seger med minsta möjliga marginal.