Genoa – Livorno 1-1: Boakye nätade i debuten
Debut och mål för Boakye på Marassi!

Genoa – Livorno 1-1: Boakye nätade i debuten

Det var matchen som Genoa var tvungna att vinna för att hänga på Europa tåget, men ännu en misslyckad tillställning på Marassi resulterade att Genoa fortfarande står kvar på perrongen.

Genoa låg innan matchen i ett hyfsat läge för strida om EL platserna ända in till målsnöret men då krävs det vinster på hemma plan mot lag som Livorno. Genoa saknade (som vanligt) en mängd spelare och kom till start med följande elva (3-4-3):

                     Amelia

    Sokratis Moretti Criscito

   Mesto Rossi Milanetto Fatic

      Palacio Suazo Palladino


Matchen började med att Suazo blev skadad efter tio minuter och att den unga Ghanesen Richmond Boakye (född 1993) fick chansen i Serie A. Han har tidigare varit sylvass i primaveralaget och vilken debut han gjorde. Han var stark i kroppen trots sina 17 år (2 mån och 6 dagar) och var en liten buffel på topp. En mycket intressant spelare för framtiden. Han gjorde även matchens första mål i början av andra halvlek då han tog emot en boll på bröstet för att sedan lägga in den bakom en utrusande Rubinho. Han blev så tagen av att göra mål framför Gradinata Nord så han föll ihop och låg orörlig innan lagkamraterna drog liv i hans kropp igen.

Matchen annars var ett sömnpiller och busvisslingar hördes på Marassi. Genoa var det bättre laget och skapade de vassaste chanserna och borde ha vunnit matchen men Tavano tryckte in kvitteringen i slutet och det var en typiskt för Genoa i år.

Det positiva var att vi inte fick några avstängningar inför nästa veckas derby. Men Derbyt kommer väldigt olägligt då vi har mängder av spelare på skadelistan. Men visst vore det spännande att se Boakye från start i Derby della Lanterna men det får nog bli Sculli igen som lirar centralt i tridenten.

GRADINATANORD2010-04-04 10:30:00
Author

Fler artiklar om Genoa