Inför Derby della Lanterna: Fjärde raka?
Förhoppningsvis får Palladino göra mål igen!

Inför Derby della Lanterna: Fjärde raka?

Ett skadedrabbat och formlöst Genoa möter idag kusinerna Sampdoria i det 102:a derbyt. Genoa har tre raka segrar men det ska mycket till ifall det ska bli fyra raka.

Genoa som på slutet har slarvat bort sitt fina läge för att vara med att strida om CL platsen med oavgjorda resultat mot Siena och Livorno. Men trots de tappade poängerna ligger man inte så långt efter och med en superspurt är man med igen. Men inget talar för det. Skadelistan är lång och formen sviktar. Genoa har dock tre raka segrar mot kusinerna från förorten, Sampdoria. 0-1 (Milito), 3-1 (Milito x 3) och 3-0 (Milanetto, Rossi och Palladino). Sju gjorda mål och endast ett insläppt hoppas att den statistiken håller i sig. Genoas trupp är kraftigt skadedrabbad och med i truppen är hela fem primaveralag spelare: Terigi, Cofie, Lazarevic, El Shaarawy och målskytten från förra veckan Boakye. Flera spelare är osäkra på spel och kommer att testas på matchdagen de är: Dainelli, Tomovic, Rossi och Acquafresca.

GENOA TRUPP:

MÅLVAKTER: Amelia, Scarpi

FÖRSVARARE: Bocchetti, Criscito, Dainelli, Moretti, Sokratis, Terigi

MITTFÄLTARE: Cofie, Lazarevic, Mesto, Milanetto, Rossi, Tomovic, Zapater

ANFALLARE: Acquafresca, Boakye, El Shaarawy, Palacio, Palladino, Sculli

Som ni ser saknas Juric, Kharja, och Suazo och troligen kommer inte Dainelli eller Acquafresca till spel heller.

Sampdoria är tvärt emot Genoa i en fin form med bara en förlust på deras sex senaste matcherna och har en hyfsat skadefri trupp. Som vanligt gäller det att se upp med duon på topp Pazzini och Cassano. Får man ur de två ur spelet så är nästan matchen redan vunnen. I förra derbyt raderade man totalt ut dessa herrar med sitt aggressiva och fysiska spel, ett spel som Sampdoria inte behärskade. Men det kända Genoa spelet har man inte sett mycket av på sistone men kanske kan Gasperini och matchen i sig få spelarna att tända till. För Samp gäller det att vara med från start denna match och inte vika ner sig i duellspelet.

Några detaljer som inte talar för Genoa:
1,
Man har inte vunnit en match på fyra omgångar.
2, På bortaplan har Genoa inte vunnit på 11 försök. Sex förluster och fyra oavgjorda.
3, Genoa har släppt in mest mål av alla lag efter att serien vänt, 30 st.

Överlag känns matchen ljummen, inte alls samma uppladdning som tidigare matcher. Vår redaktion är givetvis på plats i Genua och rapporterna därifrån av svala. Men förhoppningsvis gör spelarna oss inte besvikna trots att Sampdoria får ses som klara favoriter.

Sen är det skandal att matchen INTE visas på Svensk TV. Man blir så trött…!

FORZA VECCHIO CUORE ROSSOBLU!

GRADINATANORD2010-04-11 00:25:00
Author

Fler artiklar om Genoa