Inför Bari - Genoa: Tjugo man gör ett försök i Bari
Inte mindre än sex spelare från Primavera får förstärka truppen denna helg

Inför Bari - Genoa: Tjugo man gör ett försök i Bari

Med en trupp som är kraftigt förstärkt av spelare från Primavera-laget åker Genoa ner till Bari för helgens match som inte känns så het. Målet är att inte tappa placeringar i tabellen.

Säsongen går mot sitt slut, tre matcher återstår innan denna säsong ska arkiveras. Tyvärr har Genoas prestationer den senaste tiden lämnat en hel del i övrigt att önska. I en intervju för tidningen Secolo XIX säger Gasperini idag att målet nu är att försvara en åttonde plats i tabellen. Eftersom laget legat där stora delar av säsongen, tror Gasperini att det ska vara rimligt att kunna behålla den placeringen säsongen ut. På frågan om vad som ligger bakom den senaste tidens magra resultat svarar han att troligtvis har man misslyckats med något redan tidigare under säsongen och att hela laget och staben får lära sig något av detta för att inte upprepa misstagen i framtiden. 

Förutom att flera av spelarna på senaste tiden verkat vara mer koncentrerade på sommar och semester, försvåras situationen av den långa listan av skadade, något som varit ett kännetecken för hela den här säsongen. I helgens match är dessutom både Palacio och Bocchetti avstängda. För att få ihop en trupp att ta med söderut har Gasperini fått plocka killar från ungdomslaget. Inte mindre än sex av dem är med i matchtruppen (Bertoncini, Terigi, Cofie, Lazarevic, Boakye, El Shaarawy). Samtliga sex har varit uttagna i truppen vid tidigare tillfällen och får nu en ny chans att visa vad de kan. 

Genoa åker alltså till Bari för att möta ett lag som inte heller visat upp alltför positiva resultat på senare tid. Laget ligger strax under mitten av tabellen och har alltså inget att sikta på men är inte heller hotade av nedflyttning. Även Bari har en hel del spelare skadade, bland dem den Genoaägde Ranocchia, men inga avstängda. 

Trots det inte alltför inspirerande läget och det långa avståndet är det ett hundratal supportrar som följer laget ner till Bari för att se matchen på plats. För deras skull hoppas jag att de får valuta för sina pengar. På förhand känns inte det alltför givet, men jag hoppas förstås att jag har fel. 

Laget som åker till Bari är sammansatt på följande sätt: 

Målvakter: Amelia, Frison, Scarpi 

Backar: Bertoncini, Criscito, Fatic, Sokratis, Terigi, Tomovic 

Mittfält: Cofie, Juri, Lazarevic, Mesto, Milanetto, Zapater 

Anfall: Acquafresca, Boakye, El Shaarawy, Palladino, Sculli

Susann Silander2010-05-01 16:30:00
Author

Fler artiklar om Genoa