Säsongen som förstörde Gasperinis drömjobb
"Jävla Del Neri"

Säsongen som förstörde Gasperinis drömjobb

Del Neri blev idag klar som Juventus nya tränare. Gasperini sitter säkert hemma och deppar över Genoas halvt misslyckade säsong och hans missade drömjobb

Genoa var en poäng från CL förra säsongen eller snarare man förlorade fjärdeplatsen på inbördes möte. I år är det kusinerna Sampdoria som har haft marginalerna på sin sida, men sejouren ute i Europa lär bli kort. Tänk ifall det skulle varit det motsatta. Att Samp var nära CL förra säsongen och Genoa avancerade dit i år. Då hade garanterat Juventus anställt Gasperini, deras egna son istället för Del Neri. Med ”Gasperson” får man det alla (publik, tv, spelarna mm) vill ha. Publikvänligt spel, många mål och många poäng. Gasperini har gjort det jävulskt bra i år med tanke på förutsättningarna. Han förlorade hela lagets ryggrad (Rubinho, Ferarri, Motta och Milito) inför säsongen. Spelarna som kom höll inte samma kvalité men han har ändå hållit Genoa på den övre halva om striden om Europaplatserna ända in i slutet. Men det är inte det som räknas utan det är det där lilla extra. De små marginalerna. Spelarna som sticker ut. Det hade Sampdoria i år och Genoa förra året. De spelarna skulle han få i Juve.

Gasperinis relation med presidenten Preziosi är inte heller vad den en gång var och det har känts ansträngt och spänt. En flytt till Juve hade suttit perfekt för båda parter.

Det vore oerhört intressant och få reda på vad som har gått runt i Gasperinis huvud idag då rivalernas tränare har snott hans jobb. Han sitter säkert med vinaren i solnedgången och tänker på de små marginalerna som gjorde att han INTE är Juventus tränare idag.

GRADINATANORD2010-05-17 23:34:00
Author

Fler artiklar om Genoa