Primavera: Genoa Campione d’Italia 2009- 2010 *Uppdaterad*
Campione d’Italia!!

Genoas primaveralag blev ikväll historiska som för första gången blev mästare i Il Campionato Primavera och tog därmed hem Trofeo "Giacinto Facchetti". Åren innan har laget vunnit Tornei di Viareggio, Coppa Italia och Supercoppa Italiana.

Genoas ungdomslag har blivit ett av Itlaiens absolut bästa primaveralag under de senaste tre åren. Allt startade 2007 då laget tog hem Tornei di Viareggio med Fernando Forestieri i spetsen. 2008-09 vann man Coppa Italia och förra året Super Coppa Italia. Ikväll fick man en ny pokal till sin fina svit. Man mötte Empoli i final i Campionato Primavera. Ett Empoli  som har en erkänt fin ungdomsverksamhet, men som sällan når ända fram och så skulle det bli även i år.

Laguppställningar:

GENOA - Perin, De Bode, Bertoncini, Terigi, Polenta, Gucher, Cofie, Doninelli, Ragusa, Chinellato, El Shaarawy.

Avbytare: Stillo, Ferraro, Carlini, Ymeri, Lazarevic, Grea, Boakye, Miracoli. Tränare Chiappino.

EMPOLI -Addario, Mazzanti, Tognarelli, Signorelli, Tonelli, Saponara, Dumitru, Guitto, Crafa, Fabbrini, Angella.

Avbytare: Rossi, Alderotti, Lo Scicco, Pucciarelli, Shekiladze, Duarte, Mori. Tränare Donati.

Genoa har en extremt stark offensiv och får sätta Serie A meriterade herrarna Lazarevic och Boakye på bänken iförmån för stekheta duon Ragusa och Chinellato uppbackad av virvelvinden El Shaarawy.

Första halvleken dominerades av Genoa genom Ragusa och Chinellato som skapade flera vassa lägen och straffsituationer. Domaren Pasqua di Tivoli valde att inte blåsa men i slutet av halvleken blev han tvungen att dömma straffspark då Ragusa återigen blivit nerdragen i straffområdet. Polenta som är Genoas straffspecialist var säker och gav Genoa en rättvis ledning till halvtidsvilan.

I andra fortsatte Genoas tunga offensiv och skapade flera bra lägen direkt i andra halvlek. Genoas stjärnspelare El Shaarawy verkade avgöra tillställningen med sitt 2-0 mål då Genoa även fortsatte att trumma på offensivt efteråt. Men Empoli lyckades reducera med tjugo minuter kvar och fick därefter självförtroende och pressade Genoa som backade hem och kontringsspelade sista minuterna.

Empoli som slog ut förra årets mästare i åttondelsfinalen fick nu alltså ge sig mot 2009-2010 års mästare Genoa CFC och deras tränare Chiappino.

Matchfakta:

Genoa Empoli 2 - 1
44’ Polenta (straff)