OFFICIELLT: Luca Toni till Genoa: "Jag vill göra fler mål än Pazzini"
Luca Toni med sin nya matchtröja och en lycklig president Preziosi.

OFFICIELLT: Luca Toni till Genoa: "Jag vill göra fler mål än Pazzini"

Luca Toni 100% rossoblu!

Då var han äntligen klar vår efterlängtade "bomber" där framme. Genoa saknade en äkta prima punta förra säsongen och man har tidigare varit bortskämda med Borriello och Diego Milito. Men nu satsar man stort och trots att Luca Toni kommer gratis fr¨n Bayern Munchen så bir han den största investeringen i Genoas historia enligt klubbens president Enrico Preziosi: "Han kommer att kosta åtta milj euro per år". Enligt tidiningen Il Secolo XIX handar det om ett tvåårskontrakt värt fyra milj euro per säsong + bonusar. Då måste det vara saftiga bonusar ifall Toni ska komma upp till åtta milj euro. Vilken siffra som än stämmer så är det en monsterlön för en klubb i Genoas storlek. Genoa hade tidigare Diego Milito som hade en lön på 2,5 milj euro. Tonis lön är närmast absurd. Jag fattar inte hur man har råd, men samtidigt är det en styrka och Preziosi visar musklerna. Fiorentina har ifall jag kommer ihåg rätt ett lönetak på runt 2 milj euro. Genoa dubblar nu detta med Luca Toni. Sen kan man diskutera ifall det är rätt att lägga dessa pengar på en 33 åring som redan(?) har sett sina bästa dagar? Hur som helst är det en jättebomb och en jätte värvning. Vår redaktion på plats i Genua rappoterar att det är Toni hyseteri och det snackas Toni överallt. Min kollega var senast i går på bio där två gubbar pratade Luca Toni under hela filmen på gott och ont.


(Det var många som ville få en skymt av Toni utanför museumet)

Luca Toni själv om sin flytt till Genoa: 

"Att jag är här beror på att presidenten, tränaren och att hela klubben verkligen ville ha mig och nu är det min tur att betala tillbaka detta förtroende. Jag försöker att hjälpa laget att uppnå sina mål och göra så många mål som möjligt. Genua är en stad som fascinerar mig och jag är redo att överaska alla. Mitt mål är att göra mål och vinna skytteligan då det var några år sen sist, men laget kommer alltid först. Genoa är ett lag som går till anfall, och som skapar många målchanser i straffområdet och det är där som jag är  som bäst. Jag talade med tränaren, vi träffades i hemlighet, han vet mina egenskaper. Presidenten kom till mig med sin entusiasm och jag vill betala tillbaka hans förtroende för presidenten är en "tok" som jag gillar"

Toni berättar vidare att han vill göra fler mål än sin kompis Giampaolo Pazzini och en reporter frågar ifall det är 15 mål, men Toni säger "jag hoppas kunna göra ännu fler!"


(Tummen upp för Genoa och sitt nummer)

GRADINATANORD2010-07-01 21:25:00
Author

Fler artiklar om Genoa